Реклама / Ads
72| 8722 |17.08.2020 НОВИНИ

Борисов с нова теза - искал да даде властта на народа. Затова нареди консултации за ВНС и промени в Конституцията до 2 септември

.
Бойко Борисов сред свои
Премиерът Бойко Борисов излезе с нова теза, че иска да даде властта на народа. Затова нареди на председателя на парламента Цвета Караянчева да започнат консултации с коалиционните им партньори за събиране на 120 подписа, за да бъде внесен проект за нова Конституция. Поиска това да стане факт до 2 септември. Още днес ГЕРБ ще депозира своето предложение за промяна в основния закон на държавата. Любопитното е, че премиерът непрекъснато повтаряше, че иска да даде властта на народа. Ето какво каза :
 

„Трябва пълна консолидация на държавата. Ако има по-дори, ние искаме само да помагаме на хората и да върнем властта на хората. Лъжа е, че протакаме.  

Правим контактна група. Още днес депозираме нашето предложение за промяна на Конституцията. А за ВНС, когато съберем 120 депутати, това искам да стане на 2 септември. Обръщам се към протестиращите, които трябва да мислят с главите си-2 септември не е след 5 години. На втори септември ние трябва да влезем със 120 подписа. След това правилника може да не е такъв, но много би било добре за хората, които наблюдават процеса, да намерите начин технически, измислете го, гласуваме, за да се види дали може да се съберат 160 подписа. Защото има двумесечен срок до 2 ноември. Отново ще се упражняват на наш гръб, че някой лъже.

 

Ние управляваме по най-добрия начин. Българите дори не знаят какво е карантина. Така управляваме пандемията. Ние управляваме добре и финансово. Ние като войници сме готови да помагаме във всичко. От кое да ни е срам?! От вас искам да ме подкрепите за това. Обръщам се към протестиращите, останете на тротоара и ни дайте 2 седмици, за да дадем властта на хората, на народа. Ако нашите коалиционни партньори не искат да дадем властта на народа, тогава всеки да си поеме отговорността. Чакат ни тежки финансови проблеми. Ако ни подкрепяте, още днес внасяте, обяснявате.

И дъщеря ми си е дошла от САЩ, но не бих и дал да управлява държавата. Няма житейски опит. Веднага да се промени 200 мажоритарни, 200 пропорционални-глас народен, глас Божи. Ние искаме само да осигурим най-доброто за хората, а то е като се спазват правилата и дисциплината. Изборите за ВНС могат да станат за 2-3 месеца. Накрая на четвъртата година на управление има умора и износване. Затова ние и искаме да дадем управлението на народа. Около 10 септември ви каним на нов манастир в центъра на Кърджали. Катедралата във Варна е готова. Виждате, че в тази пандемия само в България има публика на футбола.

 

Караянчева опита да вземе думата, но само за малко успя да каже: Още днес ще направим график за срещи, за да търсим политическа подкрепа. Няма по-важно от това да чуем гласа на хората. Не стоим на власт на всяка цена.

 

Борисов пак се включи, прекъсвайки я: Втори септември имаме шанс да стоим напред. Ако не искат да дадем властта на народа, за мен този парламент ще изчезне. Ние нямаме нето една опорна точка-слаби партии, слаб президент. Важно е да е изгодно за народа. Ако не стане, имаме категорично решение, нека да пробваме с всички коалиционни партньори. Още днес ще се задвижи въпросът с машинното гласуване, ще възложа на Томислав Дончев закупуването на машини за него, каза премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6700 |17.08.2020 Николай Младенов: Искането за нова Конституция е закъсняло . 0| 4582 |17.08.2020 Със слънце започва новата седмица. Ще вали само в планините . 36| 9908 |16.08.2020 Стефан Гамизов: Шопското упорство на Борисов да “наАпе всички ябълки”, защото не може да ги изяде, ще доведе до национална катастрофа . 14| 6723 |16.08.2020 Ден 39: В над 20 града по света протестират срещу Борисов /снимки,видео на живо/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads