Реклама / Ads
18| 4218 |01.06.2021 НОВИНИ

Борисов бил притеснен за изборите. Иска младите IT герберчета да бдят за манипулации

.
За пореден ден експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов преслуша на живо във Фейсбук младежите-бойковчета. Този път взе отношение само по 2 теми. Първото, което удостои със своето внимание и горе-долу свързана мисъл, беше темата за предстоящите избори, станала му любима напоследък. Обект на негодуванието му станаха и ”подслушванията”.
 

Независимо от краткото си излявление и този път Борисов остана верен на вредния си навик да прекъсва младите гербери, за да вмъкне някоя своя велика мисъл:

 

„Аз лично съм много притеснен за машините и за машинното гласуване, защото усещам, че това ще бъде първият манипулиран вот в България. И начина, по който подхождат – лежерно – по две минути дават на човек за гласуване. Аз не знам, особено за възрастните хора и тези, които не са работили с машини, как ще се оправя. Кой пази в момента машините? Аз вече нямам никакво доверие на това правителство и съм убеден, те нямат да проведат честни избори и от вас младите IT специалисти искам да следите откъде ще дойдат манипулациите. Някой ми каза сутринта машините ще отчитат колко са преброили, но няма в урните да се броят късчетата, които излизат и всъщност машината може да я изкарат с всякаква технология да даде някакъв резултат. Те, първо, да преброят дали листчетата съвпадат с машината - как няма да го правят, защо да не го правят? Те се готвят да направят манипулация според мен. Така че вие като IT специалисти бдете, защото тука ще възникне проблем. А те още не са купили дори машини. Просто, кое, как – какафонията става огромна. А единственото, което те желаят и говорят е за подслушване, което вече 20 дни трябваше да кажат кой е подслушван, кога е подслушван„

 

Към края на срещата, Бойко се размечта как, когато най-накрая магистрала „Хемус“  бъде готова, хората ще се втурнат да купуват имоти в селцата около нея. За съжаление, е трудно да се направи разлика между мислените картини на експремиера – някои, изразяващи мечти, а други кошмари.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 29396 |01.06.2021 Бобоков: Борисов разполага със състояние от около 4 милиарда . 20| 4378 |01.06.2021 Тома Биков: Г-н Борисов не е канибал! . 9| 10105 |01.06.2021 Гешев, излез от дупката и влез в ББР на Пеевски и Борисов, но не смееш . 9| 3829 |01.06.2021 Петър Витанов: Борисов не се страхува от комунизъм, а от честни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads