Реклама / Ads
6| 6326 |09.11.2021 НОВИНИ

Кутев: Нека Борисов не ни връща към „Костинброд“. Тогава ГЕРБ щяха да ползват бюлетините

.
Антон Кутев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Борисов не за първи път се опитва да ни наложи своята фуния. Не за първи път бърка собствените си фикции с реалността. Това му се случва много често. В момента за пореден път е така. Колкото и да се опитва да напомни за „Костинброд“, нека си спомни, че там имаше отпечатани бюлетини. Те бяха готови да тръгнат, за да бъдат използвани и щяха да се използват от неговите хора, от ГЕРБ. Така че да не ни връща в „Костинброд“.
 

Това каза пред Нова телевизия говорителят на служебното правителство Атон Кутев.

 

„Сега първите 228 допълнителни машини бяха затворени от Централната избирателна комисия, ДАНС беше уведомена. За следващите 150, които се появяват сега, се оказва, че е уведомена прокуратурата. От фирмата „Сиела Норма“ твърдят, че те няма как да бъдат използвани, защото нямат софтуер“, припомни той.

 

Според него се създава интрига: „Надявам се тя да не е политическа. Не мога да разбера какъв е този хъс на „Сиела Норма“ изведнъж да вкара един куп машини, част от които били за Грузия. Абе, тая неделя има избори в България, не в Грузия! Лично аз бих помолил „Сиела Норма“ да изчакат поне седмица с доставката на машини за Грузия“.

 

Кутев не пожела да коментира дали „Сиела Норма“ участва в някакъв предизборен заговор. Той обаче е убеден, че през въпросните машини не може да се прави манипулация и че никой от правителството или от ЦИК не подготвя манипулации.

 

„Всичкият медиен шум, който се вдига покрай тези машини е опит да се създава напрежение в обществото преди изборите, което според мен е предизвикано от определени политически сили“, добави говорителят на служебното правителство.

 

Той коментира и проверките за АМ „Хемус”. Активността на Бойко Борисов по темата го омилила.

 

„Темата  се обсъжда вече 4 месеца. Очаквах не Бойко Рашков да дава информация по случая, а прокуратурата, която се самосезира отдавна. Не става въпрос за едни 60 милиона. Проблемът е, че от 4 до 9 лот нещата са много сходни. Бойко Борисов излъга, че всичките договори били с банкови гаранции. Не са! Над милиард е изхарчен и няма банкови гаранции”, обясни Антон Кутев.

 

„Николай Нанков води дело срещу мен за 50 хил. лева. Аз ще си спечеля делото. Казах му казах да седи далеч от съдебните зали, защото такива като него излизат като подсъдими отвътре“, каза още говорителят на служебното правителство. Според него причината за делото е, че „му е развалил съня“, а заради изнесените твърдения колегите на Нанков му се подигравали и той не можел да работи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3783 |08.11.2021 Заев като Борисов - обеща, а не подава оставка . 18| 12446 |08.11.2021 Емилия Милчева: „Хемус“ може да се срути върху главата на Борисов . 47| 9047 |08.11.2021 Христо Иванов: Тезата на Борисов е „зад мен е потоп“ . 49| 36944 |08.11.2021 Борисов плаши Рашков със съд, но министърът май точно това иска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads