Реклама / Ads
21| 4357 |07.11.2021 НОВИНИ

„Хванахме ги по боксерки и още нямаме отговор“: Борисов продължава да сипе критики срещу служебния кабинет

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
„Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, какъвто да ни удовлетвори“. Ако не можете да познаете на кого са тези думи, ще ви помогнем. Те са част от поредната порция критики, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изсипа върху служебния кабинет.
 

„Съгласно закона, има над 12 хил. сертифицирани машини, стоят в специален склад – не мога да си закарам шкодата да ми я пазят там, той е само за тези машини. Изведнъж в това помещение се появяват някакви нови 228 машини, от същия тип в склад, в който нямат работа. Това са точно 2228 хил. гласа. Те дават някакви глупави отговори, че щели да се тестват някъде в чужбина“, продължи той.

 

Борисов беше на посещение не при кой да е, ами при кметицата на Симеоновград Милена Рангелова, явно, за да ближе раните й. Тази среща не е случайна, тъй като през седмицата при спецакция на полицията срещу търговията с вот бяха задържани съпругът и синът й. Обвинения не бяха повдигнати. Днес Рангелова не пропусна да се оплаче на Борисов как били задържани близките й. По думите й те изобщо не се занимавали с купуване или продаване на гласове.

 

Намесата на МВР в избори се случва само в държави от третия свят, смятат от ГЕРБ и обясниха, че ще подадат сигнал до международните институции.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира твърдението на партията, че у нас са внесени 228 машини за гласуване в повече, като целта била да бъдат добавени 228 хил. гласа на определени партии и субекти.

 

От „Сиела-Норма“ обаче отговориха, че машините са техни и смятат да ги ползват в Албания, Грузия и у нас, но за дейности извън изборите. Според Борисов този отговор е незадоволяващ.

 

Очаква се днес Централната избирателна комисия да проведе заседание и да разясни ситуацията с машините.

 

По думите на Борисов той няма доверие, че няма да се извърши злоупотреба. „Първи въпрос – защо са в този склад. Втори въпрос – защо ги пази държавата. Трети въпрос – защо са същите. Четвърти въпрос – защо са същите. Въпрос към ЦИК – защо се подиграват с нас“, попита лидерът на ГЕРБ и допълни, че измама няма да се извърши, защото от ГЕРБ са ги хванали.

 

Относно твърденията, че представители на ГЕРБ и ДПС са се срещали, за да преговарят за бъдеща коалиция в следващия парламент, Борисов се оправда:

 

„Нито аз, нито моите заместници, нито, който и да е, не е оторизиран да води каквито и да е преговори, с която и да е партия. Аз, когато искам да говоря с ДПС, го правя публично, както с всички останали. Не е вярно, че сме говорили. Нито Корнелия Нинова се е срещала, по телефон не се е чувала с мен от година време. Сега сапунисват и нея заради измамата с машините, която правят, защото искаме да преброим контролните талони“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6141 |03.11.2021 Директорът на ”Булгаргаз”: Нямаме тръба за азерския газ, никой не е искал оставката ми . 9| 3628 |01.11.2021 Министърът на отбраната Панайотов: Ще има и жени генерали в армията, сега нямаме . 4| 3377 |21.09.2021 Константин Бачийски: Нямаме очаквания за постове . 37| 11972 |18.09.2021 Борисов: Ние златни кюлчета нямаме, нарисуваха ни ги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads