Реклама / Ads
14| 2779 |29.11.2023 НОВИНИ

Борисов в отговор на премиера: "НЗОК няма да остане без бюджет". Нападна и Васил Терзиев

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
НЗОК няма да остане без бюджет, заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като вчера депутатите от групата не подкрепиха парите за здраве в парламентарната комисия по здравеопазване.
 

Думите му дойдоха в отговор заявеното по-рано днес от министър-председателяя акад. Николай Денков: "Политическите игри с бюджета за здраве са опасни за здравето, буквално".

 

Вчера парламентарната комисия по здравеопазване не прие на първо гласуване Законопроекта за Бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 г., внесен от Министерския съвет. Законопроектът бе подкрепен от четирима народни представители, петима се обявиха „против", а 9 гласуваха „въздържал се".

 

"Нищо не бламираме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме се в комисия, за да можем да питаме в зала за новите клинични пътеки, новите болници, новите дейности, както и за обществените поръчки. На премиера Денков мога да му кажа, че управлението на София бе такова през последните дни, че то застрашава общественото здраве", посочи Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание.

 

Всеки да си поеме отговорност за авантюрите, каза той на въпрос дали президентът има право да си наложи вето над бюджета:

 

"Асен Василев в последната седмица направи много корекции на бюджета с нашите експерти и това е в правилната посока. Мисля, че бюджетът ще бъде подкрепен. В тази некоалиция имаме ясна уговорка - важните теми да се обсъждат и след това да се вкарват в зала. Има земи, които не могат да се използват за нищо, но плодородните земи, които са ни толкова важни - не могат да се разпродават".

 

На въпрос защо все още няма коалиционно споразумение и дали то се пише, Борисов отгоори: "Пише се бавно"

 

Попитан дали от ГЕРБ смятат, че акад. Денков не се справя като премиер, както казва Делян Пеевски, той заяви:

 

"Оставете тези момчета да се оправят. Отговарям за ГЕРБ, другите партии отговарят за себе си. Чул съм от Пеевски, че те не искат министри в тази сглобка".

 

"Тази седмица и другата трябва да сме много монолитни, за да прием бюджета и за промените в Конституцията", каза още Борисов.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2631 |29.11.2023 Над 1000 декара залесяване е извършено по ОПОС в ЮИДП . 0| 2495 |29.11.2023 „Софийска вода“ пуска система за приоритетно обслужване на хора в неравностойно положение . 0| 2682 |29.11.2023 Един от заложниците на Хамас с български произход бе освободен . 22| 4689 |29.11.2023 Пеевски с писмо до акад. Денков: Онлайн премиер, композирал влак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads