Реклама / Ads
18| 11292 |30.12.2021 НОВИНИ

Борисов пак вика ”дръжте крадеца” за тока и газа

.
Бившият премиер Бойко Борисов даде извънреден брифинг за тока и газа и по стар негов обичай прехвърли топката от болната на здравата глава. Или по навик той пак влизе в ролята на ”Крадецът вика, дръжте крадеца!”-
 

Реализацията на интерконектора Гърция - България е забавена, посочи преданната до гроб Петкова и попита кой и как забави проекта, предаде Дарик.


На 31 декември 2021 г. интерконекторът Гърция - България трябва да е готов и да потече азерската газ. Това е по договора, обясни тя. "А сега по груби сметки има още 50 км до завършването му", допълни я Борисов.


Относно природния газ, първо, трябваше да се премахнат три посреднически фирми, след това предоговорихме цените, с ЕК предоговорихме договора и върнаха надвзети пари, които върнахме на бизнеса, добави Борисов.


Гърция и Турция приеха руската газ, а България беше изхвърлена от газоразпределението заради солидарността си към Украйна, продължи лицемерното обяснение Борисов.


Построихме газопровод, с който България печели милиони от нашите действия. При това положение никой не може да остави България на студено, припомни Борисов. Сега Балкански поток има 1 милион куб. газ - което ще стигне за месеци, продължи "арията" си бившият премиер.

 

Според Бойко Борисов трябвало да има извънредно заседание на парламента още утре, на което да се приемат предложените от него мерки, но ГЕРБ няма да предлага такова, нито ще внесе решение за отмяна на мораториума. Той няколко пъти повтори, че е опозиция и да не му търсят отговорност.


Бойко Борисов показа раздразнението си, че работодателите са на среща с президента Румен Радев заради скъпия ток. "Или вече сме реална президентска република, за да отиват работодателите там, или работодателските организации са изчерпали контактите с кабинета", коментира опозиционният лидер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 9794 |29.12.2021 Нищо ново! Прокуратурата тупа топката по разследването за „Хемус“, вика Рашков на разпит, оправдава се с МВР . 33| 71460 |27.12.2021 Борисов се самоизобличи покрай страха от белезниците и Рашков . 39| 5383 |24.12.2021 Борисов: Ако Рашков ме арестува, в ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират . 5| 6549 |23.12.2021 Атанас Атанасов: Ясно се вижда симбиозата между прокуратурата и правителството на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads