Реклама / Ads
47| 7173 |20.04.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Пари няма, кураж - бол!

.
Бойко Борисов
В държавата има изключително малко неоцапани хора. Здравната министърка Ана-Мария Борисов той намерил на един разклон край В. Търново. Борисов слушал внимателно всеки който иска да му даде съвет. Вдигаме ДДС, ако не сработят антикризисните мерки, каза той.
 

Социолозите не съм ги слушал много през годините, обяви по БТВ премиерът Б. Борисов, който сравни Юрий Асланов с шеф на погребално бюро заради одеждите му. Това, което те давали, било безспорно и имало своето обяснение, добави той. Премиерът напомни думите на Станишев, че кризата е външна. Това е факт, потвърди той и допълни, че цял свят предприема мерки срещу нея, които не сработват. Това било като облака, който се разстлал из Европа.

Не съм предполагал, че цялата държава може да е превърната в схема за присвояване, обяви премиерът и попита какво от това, че един човек е назначен от ГЕРБ на един или друг пост. Проверките сочели, че понякога хората трябвало да почнат да го разработват, вместо да го издигат и изрази надежда шефката на касата Ж. Начева днес да си подаде оставката.

Аз ги избирам по документи, обясни начина си на избор на кадри Борисов
. Здравната министърка Ана-Мария Борисов намерил на един разклон край В. Търново след разговори с лекари. Разговаряли половин час и той я одобрил и й предложил поста. В държавата има изключително малко неоцапани хора, категоричен беше Борисов. Брожения в ПГ на ГЕРБ срещу нея нямало, но всички имали познати лекари и искали някой от тях да стане министър. "Предложения много, но накрая отговорността е моя!", отсече премиерът. Т.нар. диалогичност за мен има лошо значение, това би означавало статуквото, а оттам и схемите да продължат. По-важно е това, което ще свърши един човек, добави той. Терминът "закриване" на болници не бил правилен, ставало дума за преструктуриране. И в момента част от болниците просто насочвали пациента към по-голямата.

В образованието реформите вървят - и то много добре, и много тихо. В земеделието разплатихме на земеделските производители близо милиард, в строителството минаха конкурсите за магистралите, правим всичко възможно да усвояваме европейските пари, похвали се премиерът и добави, че министър Плевнелиев се справял добре. Какво да каже Костов? - попита Борисов реторично и каза, че не бившият премиер не можел да говори другояче. Той отрече от Синята коалиция да са искали министерски постове.

Аз слушам внимателно всеки, който иска да ми даде съвет, уточни премиерът.

Ще вдигнем ДДС, ако не сработят антикризисните мерки
, категоричен беше Борисов.

Той поиска още престъпниците да влизат бързо в затвора, без значение от партия, цвят или град. Доведе ли разследването до повдигане на обвинение - "Пари няма, кураж бол", каза Борисов.

Преди рекламната пауза премиерът направи и синоптична прогноза; според него щяло да вали до четвъртък.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4967 |16.04.2010 Борисов: За съжаление съм повече прокурор и полицай . 22| 5035 |16.04.2010 Бойко Борисов: Пазим валутния борд и стабилната икономика . 36| 5016 |13.04.2010 Б. Борисов: По-големи реформи от мен никой не е правил . 38| 4797 |11.04.2010 Б. Борисов: Правя закон за службите след изтичането на президентския мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads