Реклама / Ads
14| 7925 |20.03.2012 НОВИНИ

Ст. Константинов: Аз съм против кадровика Дянков, но стоя зад политиката му

.
д-р Стефан Константинов
Десислава Атанасова ме критикуваше много още от лятото. На един тиймбилдинг някакъв човек му казал, че проблемът се състоял в това, че Константинов не е член на ГЕРБ. И с Дянков не съм се карал, само разменихме реплики, поясни вече бившият министър.
 

Времето на един министър на поста не е основният критерий за качествата му, коментира по НТВ здравният министър в оставка д-р Ст. Константинов. Да ви кажа честно, беше ми много криво в началото, беше ми криво, когато трябваше да си разпиша оставката, някак си сърцето и душата ми казваха: „бори се”, а разумът: „бягай оттам, тръгвай си”, призна той. Константинов обясни, че е оставил оставката си на премиера и на сайта на министерството. Приемам критиките, но за много от нещата не съм съгласен, обяви той. Константинов казал какво е свършил по цените на лекарствата, какво може да се направи до един месец и повече, след което казал, че иска да го улесни и му връчил оставката си.

Оказало се, че Константинов имал доста фенове, които са го подкрепяли, не само премиера, това били хора и от здравната комисия, и от ГЕРБ. Г-жа Атанасова обаче беше от много критичните към мен още от лятото, добави той. Обикновено управляващата партия защитава министъра си, а тук човек можеше да се обърка кой критикува. На един тиймбилдинг друг човек му казал, че проблемът се състоял в това, че не е член на ГЕРБ. Тогава разбрал, че, за да успее, трябва да има партийна подкрепа, но не се записал в ГЕРБ, както навремето не се бил записал и в Комсомола. 10 министри да се сменят, пак ще има недоволни, обобщи той.

Зам.-министърът категорично трябва да докладва първо да министъра си, а той след това на ресорния си вицепремиер, подчерта Константинов. Той не се бил карал с никои от министрите, били екип. И с Дянков не съм се карал, само разменихме реплики, напомни той. Твърдо съм заставал и стоя зад финансовия министър, който иска България да не харчи повече отколкото изкарва, не знам дали начинът, по който го прави, е правилен, не съм специалост. Твърдо против съм обаче кадровика финансов министър, каза Константинов. Той знаел, че му се обаждат, че ходят при него, но не знаел какво си говорят.

В лекарствения сектор има огромни интереси и доста непочтени ходове. Където има пари, има всичко, каза той и увери, че се е опитвал да защитава интересите на обществото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 147| 5867 |18.03.2012 Костов: Отива си министър, противопоставил се на картел . 39| 5499 |18.03.2012 Газта скача с над 12% от 1 април, бизнесът -против! . 161| 6444 |01.03.2012 Константинов: Имаме вариант за сваляне цените на лекарствата . 27| 6330 |26.02.2012 Ст. Константинов: Няма лекарствена политика без средства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads