Реклама / Ads
9| 3914 |15.01.2024 НОВИНИ

Денков: Много е голям натискът върху министрите от настоящия кабинет и това пречи да си свършат работата

.
Източник: БГНЕС
Много е голям натискът върху министрите от настоящия кабинет и това пречи да си свършат работата, това заяви премиерът акад. Николай Денков пред журналисти. 
 

"Ние сме парламентарна република, нека оставим всеки да си гледа работата", допълни той. 

 
Министър-председателят обясни, че вече са започнали разговорите за министрите след ротацията, но в детайли ще се разбере, когато те самите си представят своите отчети за свършеното и несвършеното. 

 

"Разбрали сме се да има минимални промени в състава", допълни той.

 

Във връзка критиките на вицепрезидента Илияна Йотова, Денков поясни, че кабинетът ще бъде обсъден с Мария Габриел и те двамата ще решат как да изглежда, след което ще го представят пред НС.

 

“Даже се чудя как да я коментирам. България е парламентарна република, в която има разделение на властите. След като се избере МС, той си има задължения. НС си има права и задължения. През тези месеци има многобройни случаи, в които НС е искал нещо, но се е случвало нещо друго, защото МС е казвал, че това няма да е правилно. Да припомня за дерогацията, например. Така работи парламентарната република, защото ако имаме служебен кабинет, в който само един човек назначава всички и решава всичко, тогава нямаме и отбор, имаме само един треньор”, посочи Денков.

 

“Министър Хинков прибърза с това изявление, мисля, че трябваше да изчака, но както казах и в НС, много е голям натискът върху тях, много несправедливи са критиките към тях, включително и от президента, така че е добре да си дадем сметка, че тези хора работят в полза на държавата и бизнеса и ако непрекъснато им пречим и ги натискаме в определени посоки, така им пречим да си вършат работата”, допълни премиерът. 

 

Припомняме, че здравният министър обяви, че няма да бъде част от новия състав на кабинета заради липса на политическа подкрепа. Засега Хинков е единственото известно име по отношение на ротацията. 

 

Денков коментира и ситуацията с отвлечения от хутите кораб “Galaxy Leader”, на чийто борд има български граждани - капитанът и помощник-капитанът. Премиерът посочи, че няма нова информация, но хутите се отнасят добре към екипажа.

 

“Така, че там въпросът е политически как ще се развият отношенията с хутите и Йемен, Иран, който ги подкрепя”, допълни Денков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3798 |15.01.2024 МВФ: Изкуственият интелект ще засегне 40% от работните места в цял свят . 1| 3836 |15.01.2024 Инфлацията се забавя до 4.7% на годишна база . 0| 3887 |15.01.2024 На кого оставяш дома си? . 8| 9897 |15.01.2024 Приятел на Мехран пред ФрогНюз: Получаваше заплахи от иранци, защото се беше снимал до икони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads