Реклама / Ads
6| 3897 |07.05.2019 НОВИНИ

Борисов: Посещението на папата е добра реклама за България

.
Премиерът Борисов се прощава с папата Източник: БГНЕС
„Посещението на папа Франциск е една добра реклама за България. Най-силното послание, което отправи папата е това за мир. Последните му думи бяха: ”Продължавайте да правите мостове, магистрали на Балканите”, заяви премиерът Борисов след като изпрати папа Франциск за Скопие.
 

"В негово лице имаме голям приятел на България. Трябва да знаем, че атентатът срещу папата е приписан на България. Това е световна конспирация и нямаме нищо общо. Десетилетия наред този атентат се свързваше с България. Виждате три дни папата се разхождаше из центъра на България и отправи своите молитви за мир и благоденствие, така че мисля, че това са добри резултати", продължи премиерът Борисов.  

 

Той допълни, че винаги ясно е разграничавал хората, които бягат от войните и тези, които нелегално искат да влязат в страната ни. „Тези войни ги правим ние. Длъжни сме да помагаме на хората, които бягат от тях. Трябва да ги приютим и да ги върнем в собствената им страна. През годините така сме бягали и ние и така са ни приютявали и нас. Ние сме против тези, които преминават границата през нощта, нарушавайки закона", каза още Борисов. 

 

Въпреки първоначалното посрещане на папата от Българската православна църка, наши духовници не дойдоха на месата на светия отец:

„Аз в божиите работи не се бъркам. Господ Исус Христос е назначил и папата, и патриарха, така е преценил, така е сторил. Да го коментираме и него ни най-малко не желая. На мен лично ми беше приятно като видях папата как целува кръста на нашия патриарх. След това са решили друго да правят, пак тяхно решение. Правителството отиде на месата, хиляди хора се стекоха и мисля, че стана добре”, посочи премиерът.

 

Борисов коментира и лошото време над страната и падналите градушки. „За градушките съм възложил, както направихме за Исперих и Дулово при щетите, шефът на фонд „Земеделие” да е там следобед заедно със служители и да се опитаме да помогнем на хората, които бедствието ги сполетя”, каза Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9141 |06.05.2019 Какво има в куфарчето, което носи охраната на папата? . 2| 4005 |06.05.2019 Папата към бежанците: Молете се за мен, всичко добро на вас . 0| 4593 |06.05.2019 Дякон Иванов: В подаръците за папата има и дипломация . 2| 3893 |06.05.2019 Втори ден от посещението на папа Франциск у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads