Реклама / Ads
16| 4460 |11.11.2023 НОВИНИ

Борисов: Повече не ни наричайте "сглобка"!

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: БГНЕС
„Повече не трябва да ни наричате сглобка. Не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума сглобка нищо рационално, добро за хората." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на националното съвещание на партията във Велико Търново.
 

Според него в основата на това, че днес ГЕРБ не казва категорично, че си тръгва, стои думата евроатлантизъм. „Светът е толкова сложен в момента - война в Украйна, в Израел, напрежение по много фронтове“, посочи лидерът на ГЕРБ. По думите му единственото положително на това управление е, че държи ясна посока на страната. „Това е единственото за което стоим там. Всичко останало е в против на нашата идеология като партия“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

 

„Мисля, че в сферата на производството на петролни продукти и всичко, свързано с тях в последната година и половина, има висша степен на корупция. Кой, как, защо - ние ще чакаме да се разследва“, отбеляза Борисов. „Ще продължим да се борим с корупцията, която насаждат, въпреки че за медиите е забранено да произнесат тази дума“, увери той. „Министър се движи с охрана, заплашван от депутати. Бели якички - вярно ли е, не е ли? Нито виждам оставки, нито виждам решения. Всичко гузно мълчи, страшно мълчи“, допълни той.

 

Според лидера на ГЕРБ е налице „страховит медиен двоен аршин“.

 

„Когато Ицо Хазарта каже едно за вас е окей, но ако го каже наш опонент, каквато е Ваня Григорова, това е трагедия“, обърна се той към медиите и добави: „Представя ви се един бюджет, който абсолютно нереалистично е надут“. „Забравихте ли, когато държахме дефицита на нула и вие ни питахте за постните пици“, попита Борисов.

 

Той изтъкна, че след срещата си с кметовете на ГЕРБ се е запознал със сглобките по места. „Вече съм абсолютно спокоен, че бюджет може да се приеме и без ГЕРБ, така са се сглобили“, каза още Борисов. „В бюджета трябва да има всичко, което кметовете са казали“, подчерта той и поясни, че ГЕРБ ще изискват в бюджета да ги има разписани и гарантирани техните политики. „Няма ли написано, няма ли го гарантирано, няма да се поддадем повече“, закани се Борисов.

 

„Най-правилното е бюджетът да се преработи на истинските приходи, които се очакват“, коментира лидерът на ГЕРБ.

 

„Тези избори показаха, че 2:1 хората вярват на нас. Ако не можем да управляваме поради недостига, който имаме в парламента, това не ни дава право да предаваме хората, които са гласували за нас“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4306 |11.11.2023 Предвижда се в началото на следващата година делото "Осемте джуджета' да влезе в съда . 0| 4201 |11.11.2023 Прокуратурата приключи разследването по случая с 18-годишната Дебора Михайлова . 0| 4384 |11.11.2023 Трагичен инцидент: Туристка загина край връх Триглав в Стара планина . 2| 4229 |11.11.2023 "Ню Йорк Таймс": Хамас и Израел преговарят по две предложения за освобождаване на заложници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads