Реклама / Ads
48| 5474 |15.10.2012 НОВИНИ

Б. Борисов: Повече пари за наука, за образование, за учителите

.
Бойко Борисов
Имаше времена, когато им казваха да си разтурят седенките. Хората трябва да си избират, подчерта премиерът.
 

Образованието е приоритетно за правителството и близо 30 милиона лева отиват за електронно и дистанционно обучение, обяви премиерът Бойко Борисов при официалното връчване на договори по Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси”.
 

Той изказа задоволството си от договореното от просветният министър в Люксембург, защото по този начин се гарантира по-добро, по-качествено и по-достъпно образование за следващия програмен период и по-добри възможности за развитие на младите хора на пазара на труда, съобщава КРОСС.
 

Повече пари за наука, повече пари за образование, повече пари за учителите, това е в тази сфера. Имаше времена, когато им казваха да си разтурят седенките. Хората трябва да си избират, заяви премиерът.
 

Министърът на образованието пък посочи, че се връчват 39 договора на стойност над 22 милиона лева, като до края на месец октомври ще бъдат включени още договори на стойност близо 14 милиона лева. 20 млн. лв. допълнително се насочват към образованието тази година. Субсидията на висшите учебни заведения се увеличава. Това, което успяхме да договорим е 100% пряко финансиране за всички участници, допълнително режийно финансиране. Много е важно, че няма да има държавно съфинансиране, всички пари ще са от европейско финансиране. На всеки три години ще се прави ревизия и ще се договарят условията. Влизаме в режим на един добър бюджет за страната, уточни Сергей Игнатов.
 

Социалният министър Тотю Младенов съобщи, че двете схеми, договорите, за които ще бъдат връчени днес, имат пряко значение за младите хора. Всички знаем колко е важно висшето образование за младите хора и тяхната реализация на пазара на труда. С двете схеми, които са на обща стойност 44 милиона лева, действително ще бъдат подпомогнати младите хора на пазара на труда, каза Младенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 7374 |14.10.2012 Борисов: Бюджет 2013 е идеален . 22| 5235 |13.10.2012 Борисов: В бюджет 2013 даваме 18 милиона повече за култура . 22| 5062 |12.10.2012 Борисов: Референдумът за "Белене" да се плати от всяка партия . 14| 9403 |12.10.2012 Бойко плаща не повече от 70 лв. данък лихва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads