Реклама / Ads
4| 4425 |17.10.2017 НОВИНИ

Борисов преди КСНС на бизнес форум: пак хвалби за спряната контрабанда

.
Източник: БГНЕС
Преди 2 г. контрабандата на цигари беше 34% и затова всичките тези компании напускат България. Сега по техните данни контрабандата е под 7 върви към 6%. Смятайте, преди колко милиарда черни пари са отивали на година. Това е най-бързо превъртаната стока, хвали се премиерът Борисов по време на бизнес форума „Бизнесът и правителството в един отбор”.
 

Така че, в това направление - битката с контрабандата - мисля, че надделяхме, но само 2 месеца служебно правителство и 200 млн. по-малко в бюджета, подчерта премиерът. Дали обаче изреченото от него е вярно или просто се манипулира статистиката?!

 

Във връзка с административната тежест, Борисов коментира, че над 100 закона променят сега, за да се облекчи административната тежест - „и това стана”. „Много неща се премахнаха. Бизнесът много добре го знае това. Трябва да помислим. Нашите българи отиват да работят във Франция, Италия. Може ли да си направим така заплатите, че да си останат българите тука. Може със сигурност, защото сега ние сме на критичните 6% безработица. Голяма част от тези 6% са хора, които не искат да работят, защото има абсурдна социална политика. Плащаме за всичко и навсякъде.

 

Около 10 000 деца чрез тази мярка към семействата, която приложихме, влязоха повече в училище, иначе те щяха да останат неграмотни, бърза преди вятъра премиерът, тъй като все още е едва началото на годината.

 

Като дойде петък няма разминаване по „Витошка”, кафе няма празно. Зле сме но… колко да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, ама не само в София, но и в Бургас и Варна”, отбеляза премиерът.

Решихме двойно увеличение за учителските заплати, за да ги върнем добрите учители в училищата, а и да мотивираме и децата. Надявам се, че тази инвестиция и вие ще я подкрепяте и ще даде резултат, обърна се Борисов още към бизнеса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3907 |17.10.2017 КСНС се събира отново . 1| 4092 |16.10.2017 Борисов:Трябва да направим КСНС за заплахите за България . 1| 4069 |16.10.2017 Огнян Герджиков: И Радев, и Борисов са със силно его . 8| 10899 |15.10.2017 Eлена Йончева изригна: Борисов трябва да носи отговорност за чудовищните си клевети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads