Реклама / Ads
22| 5188 |11.08.2009 НОВИНИ

Борисов предлагал смесица от консервативна политика и чалга

.
Александър Андреев
На манталитетно равнище Б. Борисов имал доста общо с баварците: и те били мъжкари и тропали по масата. Политиците пък вече трябвало да гонят избирателите си в интернет.
 

България харесва Б. Борисов защото той предлага смесица от консервативна политика и чалга, коментира по БТВ краха на традиционната десница журналистът от Дойче Веле Александър Андреев. СДС междувременно през годините стана нещо страшно, тъмно, грозно, мрачно, а Костов предлагаше високомерна консервативна политика, докато патернализмът на Борисов, примесен с обещания за ред и спазване на правилата, се оказа приемлив за избирателя.

Българите са обзети от циклично желание да намират периодически нов радикален изход. Царят също беше обичан и харесван, но  се намираше на пиедестал с аристократичния си бекграунд. Проблем на политиците беше, че не им се разбира какво говорят. При Борисов няма този проблем, на него и междуметията му се разбират, обясни още позицията си Андреев.

Обществата не само у нас, но и на други места в Европа се чалгизират. Младите хора не ползват традиционните медии, избягаха от политиците и се скриха в интернет. Политиците трябва да ги гонят там с техните средства - с малко чалга, с малко дженк, с повече гола плът, т.е. с повече шоу и ревю. Затова и Берлускони, и Тополанек имат определен курс на поведение.

Германия традиционно подпомага България, а връзките на Борисов с Бавария и с ХСС са много по-дълги отколкото си ги представяме, добави още журналистът. Те датират от времето, когато настоящият премиер беше главен секретар в МВР. На манталитетно равнище Б. Борисов има доста общо с баварците - те са също мъжкари, тропат по масата и т.н. След разпада на традиционната десница у нас, баварците, оглеждайки се за нов партньор, се спряха на Борисов, изясни Андреев.

Българите ще гласуват центристки още дълги години напред, прогнозира журналистът от Дойче Веле. Радикални стъпки няма да има, защото инерцията няма да се преодолее лесно. Все по-размити политически формации ще се явяват на терена, както в Европа, така и в България, заключи той.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8989 |10.08.2009 В. Върбанов: Новият шеф на ДАГ - попадение на кабинета "Борисов" . 17| 5892 |09.08.2009 Б. Борисов: Ще има осъдени министри! . 56| 10250 |06.08.2009 Борисов готов да махне новините на турски език . 2| 4994 |05.08.2009 82 г. за убийците на Чората, видяха политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads