Реклама / Ads
21| 5003 |21.09.2009 НОВИНИ

Борисов: Превъоръжаването на полицията вече е в ход

.
Бойко Борисов е за по-добри условия в системата на МВР Източник: Вяра Йовева
Превъоръжаването на системата на полицията е на първо място, заяви в Каварна премиерът Бойко Борисов.
 

Превъоръжаването вече е в ход, подчерта Борисов и допълни: “лошо е, че в момент на криза парите са по-малко, но като се спрат кражбите, като се провеждат открити конкурси и се усвоят предоставени средства, например по Шенген, които възлизат към момента към 165 милиона евро, ще се осигури превъоръжаване с хеликоптери, станции и други неща, които реално могат да бъдат ползвани при бедствия, аварийни ситуации, наводнения, пожари. Спокойно с тези пари можем да се подготвим за по-добри условия на работа в системата на МВР”.

Бойко Борисов подчерта важността на крайморските райони като външна граница на ЕС.

Премиерът Бойко Борисов присъства на освещаването на нова пожарна кола в Каварна. Кметът на Каварна Цонко Цонев благодари на премиера, който само преди месец обещал новата пожарна кола и е удържал на обещанието си.

Автомобилът струва 460 000 лева с оборудването. Пожарна кола има абсолютно всичко за извършване на пожарогасителна и аварийна дейност. За сравнение старите автомобили на пожарната притежават само най-необходимите съоръжения. Новият автомобил има въздушни апарати за гасене при задимена обстановка, аварийно-спасителна техника, всичко е електроника. Пожарният кола разполага с резервоар от 3000 л вода и 300 л дънообразовател, който се използва при гасене на леснозапалими неща за разлика от старите пожарни коли, при които вместимостта е малко над 2000 л. Интересното при новия е, че той може да използва и морска вода, подчерта премиерът.

Бойко Борисов благодари на кмета на Каварна за добрата грижа за града. Премиерът заяви, че в момента ще бъдат предоставени шест нови пожарни автомобила в различни региони на страната, отделно 40 се очакват за превъоръжаване по проекти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5841 |19.09.2009 Полицията задържа петима мъже, заподозрени в извършване на отвличане и изнасилване в Пловдив . 69| 6174 |16.09.2009 Б. Борисов: Предишните са крали заедно и са приели закон за амнистия на откраднатото . 8| 4660 |14.09.2009 Бойко Борисов: Националните интереси над партийните . 10| 5222 |13.09.2009 Бойко Борисов: Всеки да си гледа неговата работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads