Реклама / Ads
67| 5849 |03.02.2012 НОВИНИ

Б. Борисов: През фризьорските салони да минава агитацията за саниране

.
Б. Борисов
Данъците са ни добри, но за съжаление около нас има проблеми, което прави инвеститорите в региона страхливи, казал премиерът.
 

Трябва да търсим нови модерни инструменти, с които да привличаме повече и да разкриваме работни места, затова инвестициите инвестициите в реалната икономика са толкова важни, е казал премиерът Бойко Борисов на министрите си по време на заседанието на кабинета в сряда, гласи стенограмата на МС.

Данъците са ни добри, но за съжаление около нас, не искам да обидя съседите, но около нас в различни точки непрекъснато има проблеми, което прави инвеститорите в региона страхливи, внимателни и търсят времето, в което ще се поуспокоят нещата, казал още Борисов.

Да предложим варианти, да предложим такива бизнеси. Като най-важното, най-бързо и реално, което може да се случи, това е енергийната ефективност. Това са жилищата на хората. Да ги убедим, че тези панелни спални, които имат, след някоя друга година вече няма да струват и нула пари. Ако сега започнат да им прилагат тази програма за енергийна ефективност, модернизация, ще им додадат с 30-40 години живот. Е, значи този имот, който имаш сега, след 5 или 10 години ще стане опасен за теб.

И ако вместо да си държиш парите в банката, с тази програма, Лили Павлова, която имаме при теб, ако можем, трябва да убедим хората да си направят енергийно ефективни жилища, те всяка година ще печелят повече от лихвите от тези пари. Мъжете, надали ще се засилим да правим подобно нещо. Но ако до всяка домакиня достигне това, българските семейства така са структурирани, че тези неща се решават от жените, до тях трябва да достигнем с всякакви програми. Ако искате – през фризьорски салони, чрез брошури. Там отиват, там говорят, там най-много си приказват. И когато едната дойде и каже – аз вече плащам с 30% по-малко парно, у нас е топло, едвам работи радиаторът понеже е добре импрегнирано, много съм доволна, другата отиде и каже – чакай сега, защо да не направя и аз така, само тя ли да е доволна – и аз да съм доволна. Тогава ще видите, че ще стане и модерно и самите пък комплекси ще придобият друг вид, защото това автоматично означава отвън замазки, по-свеж, по-красив вид. Това трябва да стигне до населението, казва Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 6306 |30.01.2012 Борисов: Финансовата дисциплина е заслуга не само на ГЕРБ . 78| 5708 |28.01.2012 Б. Борисов: Президентството живееше в медиен комфорт . 26| 5942 |23.01.2012 Борисов: Повече доверие и по-малко проверки от ЕК . 91| 7253 |21.01.2012 Б. Борисов: Синдикатите да проведат една стачка срещу Ковачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads