Реклама / Ads
78| 5683 |28.01.2012 НОВИНИ

Б. Борисов: Президентството живееше в медиен комфорт

.
"Президентството живееше в един медиен комфорт и журналистите не знаеха, че има помилвания", така министър-предсидетталят Бойко Борисов коментира разгорилия се скандал с помилваните от Ангел Марин над 500 затворници с тежки присъди като убийства, отвличания, грабежи, кражба на евросредства.
 


По столично радио днес премиерът отговаряше и на въпроси, свързани с основния му политически противник.
Аз уважавам своите противници, уважавам неговите качества и способности като шеф на БСП и на ПЕС(Сергей Станишев б.р.), а иначе като противник, съм го побеждавал на много избори. Има правила -политическата партия управлява с депутатите, които са на негова страна, ако не достигат, се прави коалиция.


На въпрос дали има напрежение между него и вътрешният министър Цветан Цветанов, премиерът заяви,  че му има пълно доверие и няма никакво напрежение между тях. "Никой не го караше Цветанов при операцията в Мировяне той да излиза и да защитава подчинените си. Полицаите са български момчета и всички знаем техните способности", обясни Борисов.

Според него няма нищо лошо да се извиниш. "А той допусна в това отношение лоша тактическа грешка и нападна в парламента своите опоненти, без да признае грешката си. Става въпрос за самите „занаятчии", които са провеждали операцията", подчерта премиерът.

Борисв декларира още, че няма взаимоотношения с едрия бизнес в България, но с КРИБ активно си сътрудничат и работят прекрасно. Парите на държавата са в различни банки и всяко търговско дружество си определя къде да си държи парите, отговори Борисов на въпрос къде се пазят парите на държавата. Борисов коментира и подадената оставка от главният секретар на МВР Калин Георгиев.
От думите му стана ясно, че  той се ползвал с пълната му подкрепа. „Аз съм го взел от Пловдив и съм го издигал пост по пост,  за да стигне до най-висшата професионална длъжност. И за това като колега мога да му кажа: „Груба грешка колега! И на Вальо Йорданов (Валентин Йорданов, директор на СДВР, б.р.), който праща маскирани да ловят контрабандисти на цигари, според тях повтарям! Дали са 5 кутии или 5 ТИР-а- то е едно и също! Няма защо да отиват маскирани. Груба полицейска грешка, тактическа грешка, груба грешка на обучение за провеждането на операции! За това министъра ли е виновен, или шефовете, които подписват и дават инстуктаж, за да тръгват момчетата на операции?“, попита още премиерът.

Борисов бе категоричен, че, Калин Георгиев и шефът на СДВР Валентин Йоданов не са изкупителни жертви в скандалите с полицейското насилие в страната. В случая, според премиера, ставало дума за самите изпълнители, които са ръководили полицейските операции.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5919 |23.01.2012 Борисов: Повече доверие и по-малко проверки от ЕК . 91| 7235 |21.01.2012 Б. Борисов: Синдикатите да проведат една стачка срещу Ковачки . 19| 5205 |19.01.2012 Политоложки: Президентството е център на власт; и Плевнелиев ще се изкуши . 30| 5397 |18.01.2012 Борисов: Искаме да си подредим държавата, а не пари от Меркел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads