Реклама / Ads
4| 4332 |21.02.2019 НОВИНИ

Борисов: През юли влизаме в чакалнята на еврозоната

.
Бойко Борисов
Тази година ще финишираме над 120 млрд. лв. БВП – сигурен съм, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на честването на 25-годишния юбилей на Фондация „Конрад Аденауер“ в България съобщава „Фокус“. Премиерът заяви, че се очаква тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа.
 

„Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на „Конрад Аденауер“ каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Тази година ще финишираме над 120 млрд. лв. БВП. Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, „Златен резерв“, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки“, каза още той.

Премиерът добави, че споразумението с Турция работи и притокът на мигранти е спаднал почти до нула.

 

"Още нещо – да падне мониторинговия доклад в частта с борбата с организираната престъпност. И сега това беше отчетено. Сиреч, имате една държава на изток, която като дисциплина е коренно противоположна на Гърция, имате охрана на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, защото със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали многократно“, посочи Борисов.

 

Бойко Борисов заяви, че със събраните от контрабанда пари са увеличени учителските заплати. „Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи и приемаме тези неща с усмивка“, коментира Борисов и посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 години, и сега има подредена държава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4607 |21.02.2019 Броят ни през 2021 година . 2| 3957 |21.02.2019 Преброяването през 2021 г. ще струва над 38 милиона лева . 4| 3966 |20.02.2019 ГЕРБ: БСП пак е на СПА, не защитавате ветото на президента . 4| 4121 |20.02.2019 Очаквано НС отхвърли президентското вето върху Закона за личните данни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads