Реклама / Ads
6| 7645 |10.01.2018 НОВИНИ

Борисов призна за сваления билборд и излъга за КТБ, АЕЦ и Мариците

.
Билбордът, който ядоса Борисов Източник: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов официално призна, че властта стои зад свалянето на билборда на полицейските синдикати. На билборда пишеше, че българските униформени работят с базова заплата от 340 евро. 24 часа след поставянето му, билбордът бе свален.
 
На изнесеното заседание на правителството в НДК Борисов отсякъл гевно: „Който каквото има да каже лошо и да сложи, да се разреши. Нека се покажем какви сме. Днес в 3 часа министър Радев ще се срещне с тях (синдикатите), за да се види целия генезис в сектора. Който каквото иска, ги оставете. Забележете: Борисов казва: да се разреши и ги оставете. ТЕ разрешават и ТЕ благоволяват да ги оставят да правят нещо или да не правят.

По-късно от фирмата, наемател на въпросния билборд, предизвикал скандала, се аргументира за свалянето с неизпълнение на договора от синдикатите в МВР. Не стана ясно обаче, защо клиента не е уведомен за решението, нито за проблема с договора, а парите са взети. Синдикатите на свой ред заявиха, че договора е проверен от фирмата и нейни юристи и одобрен именно от тях.


Гневният Борисов  
 

Освен това Борисов изрича и няколко лъжи. Целият Борисов гневен пасаж е: "Безспорно искаме да увеличим доходите на всички, вчера и на КСНС беше говорено за увеличение на бюджета във военния сектор. Който каквото има да каже лошо и да сложи, да се разреши. Нека се покажем какви сме. Бързо се забрави колко милиарда са изплатени за АЕЦ "Белене", КТБ и Мариците. Дадохме на университетите, сега ще дойде и УНСС с искане за 1,8 млн. лв. Днес в 3 часа министър Радев ще се срещне с тях, за да се види целия генезис в сектора. Който каквото иска, ги оставете".

 

В казаното има няколко лъжи. Милиардите за АЕЦ „Белене“ са дадени, защото руската страна спечели дело срещу България. Спечели го, защото режимът на Борисов не можа да защити българските интереси и позиция.

 

За КТБ правителството не е дало нито лев. Парите са от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Парите са от вноски на самите банки – всички те са частни, без ББР, известна като „банката на Пеевски“, защото обгрижва и финансира него приоритетно.

 

Борисов послъгва и за Мариците, както той се изразява. Става дума за ТЕЦ „Марица-изток 2“, която е държавна. Преди година и нещо БЕХ превърна дълг от 49.5 млн. лв. на ТЕЦ "Марица-изток 2" в капитал. Централата е дружество и е част от държавния холдинг. Резултатите му се влошават, това е факт. Това обаче се дължи на некадърно управление, лош контрол и подписани криминални договори. Уж взетите мерки за подобряване финансовото състояние на държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" преди година и нещо не са някаква специална стратегия и оптимизация, а на база най-лесното и елементарно решение - превръщане на непогасен дълг в собственост. Борисов обаче мълчи и не разпорежда да се разследват договорите на ТЕЦ „Марица-изток 2“ с фирми от кръга на Пеевски. Не го прави, защото ще лъснат десетки криминални действия и золуми, които са ставали с негово одобрение или зад гърба му. Борисов не обелва дума и за това, че държавната ТЕЦ „Марица-изток 2“ спонсорира с милиони футболен клуб „Берое“ – Стара Загора. Вече шест години държавата си има футболен отбор, собственост на държавната компания ТЕЦ „Марица Изток“ – 2 и Българския енергиен холдинг (БЕХ). Всяка година почти 4 милиона лева държавни пари отиват за тима.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4221 |10.01.2018 Шефовете на МВР мълчат за срещата при Борисов . 7| 4003 |08.01.2018 Лукарски: Против сме признаването на трети пол . 7| 6434 |08.01.2018 Лидерът на БОЕЦ: Борисов, попита ли Ердоган за контрабандата от „Булгартабак”? . 1| 4078 |06.01.2018 Скопска телевизия: Албания призна bg-малцинството под заплаха от София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads