Реклама / Ads
30| 3633 |27.02.2021 НОВИНИ

Борисов провери изграждането на трите кладенеца в Брестовица заради мангана във водата

.
Борисов продължава да обикаля страната. Този път цел на инспекцията му е село Брестовица, където преди дни от чешмите на хората потече манган. Обявено бе бедствено положение. Днес тече усилено строителство - три кладенеца се изграждат, които обаче били временно решение.
 

Това стана ясно от посещението на Борисов, който традиционно се включи на живо във Facebook.

 

Три дублиращи кладенеца се изграждат, за да се гарантира подаването на чиста вода до населението. Проектът включва и полагане на 8 км водопровод. Ще се използва специална технология, така че загубите по мрежата да бъдат сведени до нула, обясни областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

 

ФрогНюз припомня, че манганът във водата на Брестовица бе установен преди четири дни. Завишените стойности на химичния елемент във водата бяха в пъти над допустимите - ри разрешено количество от 50 мг/л стойностите на мангана в питейната вода е над 1000 мг/л.

 

Бързо било осигурено и финансирането - с държавен ресурс през ВиК холдинга, обяви зам.-министъра от МРРБ Николай Нанков, който е и чест спътник на премиера по време на неговите обиколки.

 

“Строителите ме увериха, че ще работят с максимално високо темпо, за да може до 1 месец всички дейности да са завършени и хората в селото да са спокойни. Благодарете на кмета, че обяви бедствено положение, за да може всички процедури да се задействат“, каза Борисов.

 

Един месец - тоест до изборите. Обявеното бедствено положение пък е една от процедурите, които позволяват директно възлагане без да се обявява обществена поръчка. Така значително се скъсяват сроковете.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3711 |26.02.2021 Борисов развивал туризма: По магистралата от Белград до Варна и до Бургас стигаш без светофар . 17| 3895 |26.02.2021 Борисов бил боязлив, не управлявал, а следвал обществото, смята политолог . 28| 5808 |26.02.2021 ”Маркет линкс”: Слави Трифонов изпревари Борисов и Манолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads