Реклама / Ads
50| 4988 |03.09.2011 НОВИНИ

Борисов: Сега магистралите, после изтребителите

.
Бойко Борисов
Закупуването на изтребител няма да бъде нито политическо, нито дори финансово решение. Генералите, които летят на самолетите, накрая те ще имат водеща роля и ще посочат кой е най-добрият. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се включи в честванията по случай 100-годишнината на българската авиация на авиобаза Крумово.
 


Сега имаме да правим инфраструктурата, имаме да увеличаваме доходите и да модернизираме наличните самолети. Тези самолети не са малко - те са добри, въоръжени, осигурени са повече летателни часове, а самите летци са много по-доволни, категоричен бе Бойко Борисов.


Той изтъкна и че имаме добри хеликоптери. Чакаме „Пантерите" да дойдат, които сме платили, платили сме и Кугърите, Спартаните. Не може да се каже, че не модернизираме армията си, отбеляза премиерът.

В честванията на юбилея на българската авиация се включиха министрите Аню Ангелов, Ивайло Московски, Росен Плевнелиев, както и от шефа на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, както и американският посланик Джеймс Уорлик.


„Делегацията" разгледа изтребителите на водещите в света компании - шведския Грипен, Тайфун на Юрофайтър, американския Ф-16 и МиГ - 29 М ОВТ на руснаците.


Всички те са хубави, но и много скъпи. България ще закупи подобни самолети едва, когато това е крайно необходимо заради НАТО, изтъкна премиерът. Що се отнася до производителите, Борисов поясни, че в момента те имат възможност да покажат кой ще даде най-ниските цени с най-добри условия занапред.

 

По време на авиофестивала беше сключено рамково споразумение между министерството на отбраната и руската самолетостроителна корпорация МиГ за осигуряване на летателна годност и експлоатация на самолетите МиГ 29, които са на въоръжение у нас.


Документът беше подписан от зам.-министъра на отбраната Валентин Радев и първия зам.-генерал директор на руската корпорация Иля Парасенко. Целта е поддържане на летателната способност на всички самолети МиГ 29 - 12 бойни и 4 учебни, които са собственост на българското министерство на отбраната.


Споразумението е за срок от 4 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 98| 4927 |02.09.2011 Б. Борисов: Ако Първанов не ни похвали, би изглеждал смешен! . 50| 4999 |22.08.2011 Б. Борисов: Кадафи ще отговаря в Хага заради медиците ни . 72| 5566 |14.08.2011 Борисов: Трябва да работим, не да се вайкаме . 105| 5651 |10.08.2011 Б. Борисов: Ние строим, другите банкрутират!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads