Реклама / Ads
12| 5476 |13.04.2009 НОВИНИ

Борисов срещу Станишев във Варна; М. Димитров в Пловдив и Плевен

.
избори
Листите на ГЕРБ и на сините са почти готови. Персонални битки между "Големите" се очертават в големите градове. В Сливен можело да излезе и Йордан Лечков; в играта се връща и Александър Йорданов.
 

 

Бойко Борисов излиза на парламентарните избори срещу Сергей Станишев във Варна, а председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов най-вероятно ще води листата на партията в Бургас или Велико Търново, твърди 24 часа. И двамата ще играят и в по един от трите софийски многомандатни избирателни района.

 

Листата в Русе оглавява Пламен Нунев, областен водач на партията.

 

В Сливен отбора на генерала ще води Деси Танева. Там имало шанс да излезе и Йордан Лечков. Хората го искали, макар че изпълнителната комисия на ГЕРБ реши да не издига кметове.

 

Водач в Плевен ще е местният председател Ивелин Николов или Цецка Цачева, която бе кандидат-кмет на града от ГЕРБ. СДС и ДСБ искали да издигат с ГЕРБ общи мажоритарни кандидати. Хората на генерала обаче са категорични, че ще играят самостоятелно. Очертавало се при тях мажоритарните кандидати да се припокрият с водачите на листи. “Със закона, който ще приемат днес и утре, управляващите нарушават конституционния принцип за равенство на гласовете. Не може в един МИР 6000 да вкарват депутат, в софийски - 60 000. 10 от 31 мажоритарни кандидати трябва да се избират от София”, заяви шефът на ДСБ в столицата Атанас Атанасов, пише още 24 часа.


Лидерът на СДС Мартин Димитров ще води десните листи за депутати в Плевен и Пловдив, научаваме пък от Дневник. 

 

Членовете на СДС избираха измежду 29 претенденти за евродепутати и 218 за народни представители. Резултатите, които ще станат известни до сряда, ще подредят кандидатите на партията в коалиционните листи с ДСБ.

Шефът на изборната комисия Владимир Кисьов съобщи пред "Дневник", че са гласували около 70% от малко над 7 хил. партийни членове.

 

Според предварителните резултати най-голяма подкрепа за евролистата е събрала Надежда Михайлова - бивш външен министър. Следват я бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров и депутатът Лъчезар Тошев. Според споразумението с партията на Иван Костов СДС ще води общата листа за европарламента.

 

В София, където според коалиционния договор СДС ще води в 24-и избирателен район, победител е главният секретар Иван Сотиров, а втори - лидерът на столичната структура и общински съветник Борислав Бориславов. В 23-и и 25-и софийски район след представителите на ДСБ местата са за депутата Лъчезар Тошев и Димитър Лозанов от синята партия. ДСБ ще обяви до десетина дни номинациите на местните си структури. Във Варна и в Добрич спечели ветеранът Александър Йорданов.

 

Зам.-председателите на СДС Тони Даскалов и Вълчо Чолаков ще водят листите в Благоевград и Бургас. Неуспелият кандидат за лидер Румен Христов е събрал най-много гласове сред кандидатите за депутати в Русе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5888 |12.04.2009 Бойко Борисов: Станишев е ортак на Вълка . 42| 5487 |11.04.2009 РЗС: Станишев се превръща в адвокат на мафията . 4| 5040 |11.04.2009 Общината ще обжалва решението за кризисния щаб, било евтин пиар на Станишев . 14| 6398 |10.04.2009 Поморийци скачат срещу "Бургас-Александруполис"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads