Реклама / Ads
9| 4932 |19.10.2015 НОВИНИ

Борисов веднага сигнализирал прокуратурата за имотната измама „Златното пате“

.
Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов се яви като свидетел в Софийски районен съд по делото за скандалната имотна измама, добила известност като "Златното пате", съобщи Новини. бг.
 

 Наказателното дело е заведено срещу Даниела Малинова и Ивалина Трифонова-Янакиева, по обвинение за измама в особено големи размери. В минало съдебно заседание съдът прекрати обвинението спрямо Петър Драшков, брат на бившия зам.-председател на ДАНС Иван Драшков. Разплитането на този случай започна през 2002 г., когато тогавашният кмет на София Бойко Борисов разгласи, че общински имот от 14 дка в столичния кв. "Стрелбище" е бил продаден с измама, като са му фалшифицирали подписа. В хода на процеса стана известно, че Петър Драшков е купил терен за 973 хил. лв. чрез фирмата си.

 

Разследването срещу Драшков се точеше от 2008 година. Той бе подсъдим за скандалната измама със софийски имоти, добила популярност като аферата "Златното пате". За Ивалина Трифонова се твърди, че е измамила Драшков, представяйки се за служител на общината. Днес Борисов категорично заяви, че не е подписвал договора за продажба на имот в община „Триадица“. „При мен дойде този договор и сигнал, че се продава имот. Вие всички знаете каква борба водихме за строителството на нови детски градини. Няма как да разреша продажбата на такъв имот“, категоричен бе премиерът.

 

„Веднага подадох сигнал на г-н Кокинов (тогавашният градски прокурор на София Николай Кокинов, б.р.), направиха се множество експертизи на подписа ми и отново повтарям, че не е моят подпис под този документ“, върна се назад във времето министър-председателят. Борисов твърди, че не познава подсъдимите и никога не ги е виждал. От съдията по делото му бе представен договора за имота, за да види подписите. Премиерът отново декларира, че и двата подписа не са негови“. „Дори ако ги сравним, те са различни“, изтъкна министър-председателят. Разпитът на премиера продължи не повече от 15 минути.

 

След като даде показания в Софийски районен съд по делото за фалшифициране на подпис, премиерът Бойко Борисов бе разпитан и в прокуратурата. Това стана заради подаден сигнал на "Протестна мрежа" за изнасяне на държавна тайна, във връзка с направеното от Борисов изявление при откриването на предизборната кампания на ГЕРБ, че сам е взел решението да разреши руски самолет да прелети над българското въздушно пространство. Той поясни, че разпита му е продължи час и половина. "Делото съдържа квалифицирана информация и не мога да ви дам повече информация за него.

 

Ако искат да останат в историята, да ме вкарат в затвора", заяви на шега министър-председателят. "Не съм издал никаква държавна тайна. Има ясен ред, по който трябва да бъде поискано разрешение за преминаващ самолет. Аз знам пред какво сме били изправени. Ако гледаме сигнала, ме обвиняват в услуга на Русия. Ако следим изявленията на Москва, чрез външния им министър, те ме хулят. Аз единствено съм защитавал интересите на България", категоричен беше Борисов. Премиерът коментира и вялата предизборна кампания. "Искате ли да се включа в кампанията? Тогава да видим, дали ще е вяла. Ние си водим кампания и срещаме само хора от Реформаторския блок и ДПС. Да дам хора на заем на БСП ли, за да има по-активна кампания?", запита Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4216 |18.10.2015 Борисов за волейбола: Трябваше Господ да ни погледне с едно око . 48| 5888 |18.10.2015 Борисов: Лавров е най-добрият дипломат в света, но на внушения не се подаваме . 23| 5823 |17.10.2015 Борисов: Изпратих „Пантери” и „Кугъри”, да спасят 14 моряци от бедстващ танкер по морската ни граница . 38| 5002 |16.10.2015 Борисов: София е първа сред европейските столици по ръст на икономиката в последните 10 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads