Реклама / Ads
44| 6989 |23.05.2019 НОВИНИ

Бойко Борисов: Срамувам се от глупостите ни през последния месец

.
Бойко Борисов
„Срамувам се от това, което направихме последния месец с тези глупости“, каза той относно „Апартаментгейт“. „Мисля, че това е една много добра обица на ухото на всички. Човешко е да се сгреши, човешко е да се прости“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по Нова телевизия.
 

Относно минималната заплата и каква трябва да бъде нейната стойност, премиерът обясни, че те никога не би била достатъчна, каквато и да е стойността ѝ. „Парите не стигат никъде по света“, добави той и напомни протестът във Франция на „Жълтите жилетки“.

 

Минималната работна заплата никога няма да стигне. Парите никога не стигат. Колкото повече създаваме мощна индустрия, толкова повече се вдигат доходите. Която нация работи най-много, там хората са най-богати. Станишев е много важен човек след неделя, отговори той на още блиц въпроси.

 

Борисов обясни за имотите си в Банкя: "....Това е един и същ имот, където съм се родил, където живея и където ще умра. Там, това, което е оградено, беше прасето, кокошките, зайчарника. Ако забелязвате дувара, двете стени на къщата са самият дувар. Имат покрив, отпред са две стъклени стени с тухли и една стая. А телевизията на г-жа Йончева с Бареков, с дронове я снимаха. Тогава ТВ7 седеше пред мене, за да протестират. Тази телевизия, с тези хора, седяха пред къщата ми", отговори Борисов на лъжите на Елена Йончева, че в двора на къщата му в Банкя има незаконна постройка.

 

"Аз съм си самостоятелен човек, идват хора при мен, трябва и помещение, където да ги посрещам. За братовчеда казаха... за въпросната заменка. Тя става 12 октомври 2010 г. Човекът, който спря заменките в София, беше Бойко Борисов. Сметки нямам, офшорни компании нямам. Хвърлят сега бомба - каква бомба хвърлят? Когато БСП управляваше, с дронове ми снимаха къщата. Изпратиха дъначна ревизия с 15 години назад. Данъчните казаха - ръчкат с един нож, че подът е чам, най-евтиният. Казали им, че мазилката е пръскана. Мъжът на г-жа Нинова работи в ЛУКойл. Значи, когато вдигат горивата, тя е виновна. Аз нямам приятели, защото всеки приятел иска да се добере и да получи нещо. Падението на тези женици е голямо. С първата ми братовчедка не сме се виждали 40 години, а с братовчеда - от 30 години", коментира Борисов.

 

"Аз съм се родил на тази ливада, там пасяха животните. С никой от вторите си братовчеди не си говоря. Когато отидох на изборите в Банкя, отидохме с един ретро мецедес в Банкя", допълни премиерът.

 

"Всичко е платено, ето документите!", завърши той с обясненията.

 

Борисов коментира и твърденията, че има къща в Барселона: "Ходил съм в Барселона. Всички познават хората, да идат да си ги намерят. Звучи гадно и дъщеря ми, която беше бременна в осмия месец, карала "Бугати" с 300 км. Вчера ми се обади лично старият Недялко Йорданов, поетът, че нямало такова нещо в "Бивол". После Нова телевизия започна с остров в Гърция. Започнаха в Барсерлона, бил съм там при кметицата. Имаше анонс, вие считате, че като излида на екрана и го гледат и пише има ли остров премиерът? Само да го прочетат, за един политик да го напишеш...", отговори Борисов на несръчното питане на Виктор Николаев дали премиерът притежава къща в Барселона.


Той коментира и "апартаментгейт": "Ометох всички от всички постове. Никога не съм вярвал, че тези хора са го направили. В цял свят е така. Затова казват, че медиите са четвъртата власт, в България е първа. В Австрия кой им направи кризата? Желанието на човек да придобива го има в цял свят. Всичко, което е взето неправомерно, се връща".

 

"И в двата случая вината ще е моя. Не съдбата на Цветанов, а това, колко могат хората да му простят. Изтеглих го назад, за да понесе усещането, че е сгрешил. Фразата "Няма кой да ме накаже", вбеси хората", допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4047 |21.05.2019 Борисов: Трябва да се вдигат доходите, за да връщаме работниците у нас . 63| 15599 |20.05.2019 Борисов: Подготвям се за пускането на кормилото на ГЕРБ . 7| 5200 |15.05.2019 Бойко Атанасов обмисля оставка след орязването на заплатата му . 10| 4174 |15.05.2019 Премиерът Борисов: Национална стратегия за детето няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads