Реклама / Ads
131| 9658 |12.07.2014 НОВИНИ

Борисов: На власт ли е БСП – крахът винаги е пълен

.
На власт ли е БСП – крахът винаги е пълен. То се случи. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ по време на Общо събрание на МГЕРБ. "Вчера гледах пресконференцията на бюджетната комисия, в която видях върха на наглостта и от БНБ, и от министри, и от председателя на бюджетната комисия, и от министъра на финансите.
 

Изведнъж такива светли личности, така добре прокламирани в медиите, като финансовият експерт Пламен Орешарски, когото го няма дни наред, а вече се говори само за милиарди, къде трябва да се хвърлят. Няма, премиер няма, окей, има наводнение – не му е работа да отиде, ама и вчера няма кой да излезе да говори от тях, а господин Йордан Цонев казва: „Правителството няма вина”. Вината е персонална, на целия кабинет и на БНБ”, добави Борисов. "В момента има действащ банков закон, който е най-добър в Европа. Банковият закон казва всичко ясно и точно – рискуваш си парите, слагаш ги за голяма лихва, държавата солидарно ти дава 100 хил. евро. Оттам-нататък рискът е твой.

Трябва ли сега ние да им платим пълните пари с лихвите на тези хора в същото време да им дадем възможност с тези пари да си изкупят фирмите може би там", заяви лидерът на ГЕРБ. „Вчера наглостта на едни финансисти, които сега са като ято обикалят, те казват: „Бюджетът няма да пострада, държавата ще ги даде”. Трябва ли, ако сме солидарни, да извадим и дадем пари на всички изстрадали от градушката – Божа работа, какво са виновни хората?

Трябва ли да извадим пари на всички, които са пострадали от наводнението във Варна, да ги дадем? Ако даваме така за вложителите на една банка, защо не даваме на всички и това не е ли тежък прецедент държавата да се яви, като една застрахователна компания и да поеме риска на всеки, който не иска да си го поеме сам. Що за политика е това, къде го има”, каза още Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 6058 |11.07.2014 Борисов: Управляващите, като ти кажат добър ден, пали лампата! . 141| 5607 |10.07.2014 Борисов: Орешарски е срам за всички времена . 65| 5411 |09.07.2014 Борисов: ГЕРБ печели изборите, Кристалина трябва да е еврокомисар . 65| 4973 |09.07.2014 Борисов: Актуализация на бюджета незабавно и то с няколко милиарда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads