Реклама / Ads
22| 4386 |09.10.2014 НОВИНИ

Борисов: Не водя разговори с РБ, но да се чувстват поканени

.
Винаги съм твърдял, че Реформаторският блок е естественият партньор на ГЕРБ, но за съжаление вътрешнополитическите проблеми, които имат те, се опитват да ги пренасят върху ГЕРБ. Това си е тяхно право, аз не им се меся. Не водя разговори с никой от Реформаторите. Те, както и всички останали, са поканени на разговори с преговорния ни екип. Това заявява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от страницата си във Фейсбук.
 

Ще чуем какво предлагат, защото независимо от резултатите от изборите, Реформаторите трябва да са щастливи, че дясно-центристката партия ГЕРБ е победила с два пъти по-висок резултат социалистите и във всички областни градове на България. Благодаря за поздравленията, които Реформаторите отправиха за победата ни. Аз също се радвам, че те повишиха своя резултат, посочва Борисов. Техният резултат обаче е два пъти по-малък от този на левицата и ако не беше ГЕРБ, отново БСП щеше да е на власт. Пожелавам на Реформаторите мъдрост и трезва оценка на резултатите. И вече каквото решение ще вземат те, си е тяхно право, но за съжаление дори и заедно с тях ние не можем да формираме стабилно правителство, което е по-големият проблем. Борисов подчертава, че хората, които са предпочели да гласуват за ГЕРБ са гласували да се управлява с нашата програма, а не с програмата на БСП, Реформаторите, АБВ или на когото и да било друг.

 

И ние имаме определен лимит и ресурс от възможности да убеждаваме нашите избиратели, че по-доброто за страната би било да се направи управление, но то не трябва да бъде на всяка цена. Лидерът на ГЕРБ посочи, че през седмица, в която ще се водят консултации, ще запази мълчание: "Няма да правя никакви квалификации и коментари по другите политически партии. Едва след като се проведат консултациите, ще мога да кажа моето мнение, защото когато всички политически партии излъчат свои представители за преговорите и ги изпратят в парламента, за да се проведат консултации и прегововори с нас, вече реално ще знам какви условия се поставят, дали са изпълними и дали могат да се постигнат компромиси по тях. Но повтарям - ние неслучайно има повече депутати от втората и третата политически партии взети заедно. Постигнали сме този резултат, защото сме отстоявали нашите обещания, отстоявали сме си принципи и хората са оценили огромните строежи и придобивки, които са получили по време на нашето управление. Оттук нататък ще се опитаме да продължим да правим добри неща за гражданите и държавата".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 4682 |08.10.2014 Борисов: Нови избори, ако не осигурим стабилно мнозинство . 25| 5059 |06.10.2014 Лиляна Павлова: ГЕРБ връща мандата, ако разговорите с останалите партии не са успешни . 11| 5643 |06.10.2014 Р. Бъчварова: Започваме разговори за кабинет на малцинстовото с БСП . 8| 4656 |05.10.2014 Бойко Борисов: Всичко е в ръцете на народа днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads