Реклама / Ads
145| 5259 |04.07.2013 НОВИНИ

Борисов: Всеки ден на това правителство означава десетки милиони загуби

.
Всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби. Това каза пред агенция “Фокус” лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с предвиденото намаление с половин милиард евро на средствата за България по Програмата за селските райони в следващия програмен период.
 

  На Европейския съвет аз защитих 2,5 милиарда евро за нашите селскостопански производители. Те много се радваха на това, защото това са пет милиарда лева отгоре живи пари, които ще се изсипят в българското земеделие. Да им отрежат един милиард лева, това е да им отрежат обновяването с нови трактори, комбайни и машини в следващите години, като цяло, заяви Борисов.

 

На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден. И това е само началото на спирането на парите за България. Първо – там няма кой да преговаря; хората са лишени от авторитет, те самите тук не знаят – кой е министър, кой е заместник-министър, виждате, че научават от пресата, каза Бойко Борисов.


Използвам случая да запитам - какъв е този министър, на новосформирано министерство - за инвестиционните проекти, който има коли, секретарки и харчи луди пари, а вече 30 дни не е направил нито едно изявление; не се знае какво работи и – какво ще работи, попита лидерът на ГЕРБ. 


Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет – вече ги няма”, каза Борисов.

Българите трябва да знаят, че за съжаление, всички ние ще платим, затова, че се подведохме по лъжите на Станишев и компания. При разговорите през зимата за договарянето за средствата за следващия програмен период България беше една от малкото държави, които получиха, въпреки лошото си усвояване на евросредства в предишните години, повече пари, отколкото предишния период. Сега, когато виждат нестабилната политическа обстановка, неумението да се управлява, изцяло роднинските назначения и назначенията на приятелски кръгове в това правителство, един по един, за съжаление, траншовете към България ще спрат. За съжаление, след това и ние няма да можем да възстановим тези пари; те са безвъзвратно изгубени за българския народ”, каза Бойко Борисов. 

 

По думите му затова Орешарски иска да взима заем, за да актуализира бюджета. „Защото, когато губиш тези пари, отнякъде те трябва да се компенсират, а това може да стане от вътрешния бюджет”, каза Бойко Борисов. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 113| 8710 |02.07.2013 "Медиана": 45% от българите подкрепят това правителство . 109| 6095 |02.07.2013 Борисов: Изборът на Пеевски граничи с държавен преврат . 7| 6931 |30.06.2013 Първо ще оперират Ваньо Танов от жлъчка, след това оставка . 183| 6214 |29.06.2013 Борисов: Диктатура е сега, а не когато аз управлявах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads