Реклама / Ads
0| 5609 |01.08.2017 НОВИНИ

Борисов и Заев подписаха историческия договор в Скопие

.
Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония е факт. Премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов положиха подписите си в Министерския съвет в Скопие, при небивал интерес от медиите. Предстои той да бъде ратифициран и в двата парламента, за да стане окончателен.
 
"Неслучайно хората са казали - гледайки назад ще се спънеш и паднеш, затова ние гледаме напред и аз съм убеден, че след 10 години резултатите от днешната среща ще са видни за двете държави", заяви след подписването Борисов.

Преди това с най-високи държавни и военни почести бяха посрещнати премиерът Бойко Борисов и българската делегация в Скопие.

Подписването на договора, в който има няколко спорни момента, е исторически, според експертите.

Борисов е придружаван от заместник министър-председателите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и министрите Ивайло Московски и Теменужка Петкова, които ще проведат двустранни срещи със своите колеги от правителството на Република Македония. Те бяха посрещнати през сградата на Министерския съвет в Скопие с военни почести и изпълнението на химна на двете страни. На церемонията присъстваха министри от македонското правителство и дипломати. Борисов и Заев приеха почетния строй. Двамата влязоха в сградата на Министерския съвет.

Изключително засилени са мерките за сигурност. Бронирани машини, голям брой полицаи и хеликоптери са разположени около сградата на правителството в Скопие заради посещението на българския премиер Бойко Борисов в страната. Околните улици правителството са затворени и е забранен входът за превозни средства и хора.

Агенция "Макфакс" отбелязва и нечуваното отразяване на посещението. Това засега е най-голямата посещаемост на чуждестранни журналисти в страната. "Никога досега, за нито един чуждестранен представител в държавата, не е имало такова медийно отразяване", сочи "Макфакс".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5000 |01.08.2017 Скопие посрещна Борисов с военни почести . 2| 5178 |01.08.2017 Борисов: Нинова не е спечелила изборите, защото БСП нямаше кандидат . 5| 5682 |01.08.2017 Нинова: Борисов си нанася голямо поражение с изказването си за изборите . 0| 4879 |01.08.2017 Борисов и Заев подписват договора за приятелство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads