Реклама / Ads
13| 3302 |03.05.2023 НОВИНИ

Борисов: Започваме преговори с другите партии. Няма да правим коалиция

.
Сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ имали от ГЕРБ заяви пред журналисти лидерът Бойко Борисов. Той заяви, че партията сяда на масата за преговори с другите формации, но няма да прави коалиция.
 

Коментарът на Борисов идва ден, след като от ПП-ДБ представиха своя вариант на правителство. Кабинетът “Денков” бе определен като силно политически от ГЕРБ, но от ПП-ДБ заявиха, че в него не присъстват Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев. Освен това от ГЕРБ заговориха за паритет в изпълнителната власт и формула 1:1 като поискаха участие в кабинет заради “електоралната мощ”, която имат след вота през април. От ПП-ДБ обаче категорично отказаха да участват в съвместно управление с ГЕРБ. 

 

Освен това самият Николай Денков, посочен за премиер в проектокабинета на ПП-ДБ заяви, че партията няма да води преговори по персоналния състав на проектокабинета с ГЕРБ.

 

"Имаме сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ, цели сектори генерират много дефицити. Фискалният резерв няма такава структура, за каквото говорят. Проявихме отговорност, с това поведение с опита да ни подкупват с комисии те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. От днес ГЕРБ-СДС започва преговори с другите партии, коалиция няма да правим. В такова Народно събрание ние не можем да изберем и комисиите, няма ясно мнозинство", посочи още Борисов.

 

По думите му без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс.

 

"Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати. Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са приключили, защото имаме общи неща свързани с правната реформа, енергетиката, отбраната и външната политика. В тази ситуация отговорността на всички партии е да се направи кабинет от личности за максимум 6 месеца, при днешната ситуация бюджет няма да бъде приет", допълни Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2776 |28.04.2023 Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ продължават и днес . 4| 2766 |27.04.2023 Преговорите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ влизат в нова фаза, ще има ли до неделя състав на кабинет? . 18| 6405 |23.04.2023 Кирил Петков за преговорите за кабинет: Не бих дал празен чек на никого, но без министри на ГЕРБ в мандата ни . 13| 4425 |21.04.2023 “Другият” вариант на Борисов: Все по-близо до прегръдка с ДПС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads