Реклама / Ads
20| 6246 |03.09.2023 НОВИНИ

Ботьо Ботев за Алексей Петров: Падение на държавността на България

.
Източник: стопкадър, NOVA
Познавам го прекалено добре. Неговото его, като личност, нямаше да спре до това да се намеси в някои процеси, свързани с държавността. Той е падение на държавността на България по времето, когато беше съветник на ДАНС.

Това каза по Nova, Ботьо Ботев по повод  последното знаково убийство в България - това на Алексей Петров.

 

Сегашните поръчкови убийства са нищо, в сравнение с това, което ставаше преди, Убийства ставаха едно след друго, допълни той.

 

Ботев разказа за едно от първите поръчкови убийства, които е разследвал – това на Стефан Мирославов - Крушата.

 

„Мястото на стрелеца беше много интересно. Жертвата се е движела с кола със 120-130 км..Стигнахме обаче до изводът, че стрелецът не е бил много опитен“, каза той и уточни, че единият изстрел засяга централна артерия при шията, а вторият е в страничното стъкло на колата, а третият е бил в асфалта.

 

По думите му, ако не е била засегната страничната артерия, Крушата е щял да бъде жив.

 

„Той е бил извикан от конкретно лице в София, за да бъде убит. Ако трябва да се разказва за това убийство, то трябва да говорим с часове“, обясни Ботев.

Криминалистът призна, че не знае кой е поръчителят на убийството, но пък знае кой е физическият убиец.

 

Във връзка с убийството на Васил Илиев, Ботев каза:

 

„Беше около 9 часа вечерта. Обади ми се човек от „Мираж“. Познавах го, беше управител на това заведение. Това беше заведението на ВИС. Казаха ми, че са убили Васил“, призна той.

 

Ботев разказа, че на място е заварил колата, в която Илиев и бил убит. В същия ден е била купена от Фатик и това е бил първият ден, в който я е карал.

 

Криминалистът заплете мистерия, разказвайки че в същия ден Васил Илиев се е срещал с известен политик. Той обаче отказа да разкрие самоличността му.

 

„Той беше стигнал до един извод, че е крайно време да спрат с бухалките, а трябва да тръгнат по един по-либерален път и легализиране на дейността си във времето. Васил беше фигура, която създаваше проблеми на други оформящи се центрове в организираната престъпност в България“, каза той.

 

Ботев призна, че има подозрения кой седи зад убийството му.

 

Криминалистът разкри повече детайли и за убийството на Филип Найденов – Фатик:

 

„За него можем да говорим с конкретни доказателства и задържани хора. След дълга работа, изключително професионална работа, бяха пипнати. Не може в кола, използвана за убийството същия ден на обяд, да я намериш и в нея да има бутилка с бензин, бронежилетки и т.н. В ареста стояха дълго време Мравката и още други. После ги пуснаха“, спомня си той.

 

Ботев коментира и ликвидирането на Илия Павлов:

 

"Всичко помня за него. В същата вечер намерихме автомобил, от другата страна запален. Явно с него е извършено убийството. Успяхме да установим в хода на работата, че ползваните номера на този автомобил са не откраднати от друг автомобил, а изработени фалшиви номера“, каза той.

 

"Тръгнахме по следата, открихме от къде са номерата и стеснихме кръга до шест души. Единият беше много известен", каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 7540 |02.09.2023 Алексей Петров убедил Борисов ”да си преглътне егото” и да влезе в сглобката . 25| 4151 |01.09.2023 Акад. Николай Денков не познавал Алексей Петров . 10| 4728 |28.08.2023 Убиецът на Алексей Петров е имал двама помощници? . 4| 3688 |27.08.2023 Журналист: Не виждам пряка връзка между убийството на Алексей Петров и изненадващото завръщане на Васил Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads