Реклама / Ads
11| 3535 |08.04.2021 НОВИНИ

Версии за убийството в София: Вероятно става дума за външна поръчка

.
Източник: БГНЕС
Това е поръчково убийство. Било е проучено къде е най-удобно да бъде извършено престъплението. Всичко е било детайлно изяснено. За такава подготовка може би са били необходими 3-4 дни, може и повече. Мястото е добро, доста е оживено, а свидетелите са сведени до минимум.
 

Това смята бившият началник на СДВР Валери Йорданов по повод показното убийство в София преди два дни, когато на оживено кръстовище в колата си бе застрелян собственикът на автокъща Николай Драгополов.

 

По думите му изпълнението на такава поръчка е доста скъпо като организация.

 

„Нашите изпълнения са доста шумни, така че вероятно става дума за външна поръчка“, обясни той пред Нова телевизия

 

По думите му наемният убиец е професионалист и вероятно е взел мерки, „за да си получи парите, а не куршум“.

 

Да се правят изводи е твърде рано. Вероятно става дума за поръчково убийство. Това заяви по БНТ криминалистът Ботьо Ботев.

 

„Не се изключва една такава вероятност, когато едно такова престъпление се организира на личностна основа, на базата на взаимоотношения, тъй като самата личност, както стана известно, е твърде противоречива личност в криминалните среди“, каза той.


Според него вероятно наистина се касае за неща, свързани с престъпен бизнес. По думите му, много често подобни салони се използват за такава цел и оборотът, който се прави, се прави за реализиране на престъпно придобити пари.

 

„Рано е още в рамките на два дни да се изграждат каквито и да е тези. Работата на местопроизшествието е фундаментът, върху който се изграждат впоследствие всички действия и т. нар. хипотези в бъдеще за работа. Хипотезите обикновено се градят на базата на онова, което е придобито като информация в първичните моменти на работа“, обясни криминалистът.

 

По изложените данни, навярно доста хора са видели случилото се и доста хора могат да свидетелстват, но и ако това стане, трябва да се осъществи в „рамките на една специфична конспиративност“, уточни Ботьо Ботев, защото тези хора трябва да се пазят.

 

„Хора, които се нагърбват да извършат подобни престъпления, съответно преценяват нещата и вземат мерки за дегизировка, на промяна на външността си и ред други неща. А някои от тях, зависи от морал, от психика, от много други неща, действат и по най-бруталния начин“, коментира криминалистът.


По думите му охранителни работници нямат работа в района на местопроизшествието. Там трябва да бъдат само специалисти експерти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6299 |07.04.2021 Минимум двама са ангажирани с убийството в София - стрелецът, преоблечен като клошар, стоял под моста . 4| 3543 |04.04.2021 Битката за София: Интригата е пълна. Разликата Борисов-Иванов е минимална . 5| 3495 |25.03.2021 След убийството в Стара Загора - основна версия е скарване . 1| 3222 |25.03.2021 Все още не са ясни мотивите за убийството в Стара Загора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads