Реклама / Ads
0| 2911 |07.07.2022 НОВИНИ

Браншови организации призоваха ПП да не номинира Събев за транспортен министър

.
Николай Събев Източник: БГНЕС
Шест браншови организации, развиващи дейност в транспортния сектор, призоваха „Продължаваме Промяната“ да не номинира отново за поста настоящия министър на транспорта и съобщенията в оставка Николай Събев.
 

В открито писмо, разпространено до медиите, от транспортния бранш се оплакват от липса на комуникация със Събев, както и твърдят, че той не е положил усилия за подобряването и развитието на този сектор. 

 

„Като първа политическа сила на последните парламентарни избори отговорността за съставяне на нов кабинет отново е ваша и вярваме, че ще подходите отговорно. В тази връзка бихме искали да ви уведомим, че последните месеци са изключително трудни и сложни за целия транспортен бранш. Причините за това от една страна са свързани с външни фактори, като високата инфлация, високите цени на горивата, войната в Украйна и следствията от пандемията от COVID-19, но от друга българското правителство в лицето на Министъра на транспорта не направи абсолютно нищо, за да ограничи негативните въздействия върху българския бизнес и нещо повече – предприе редица действия срещу бранша“, пишат от организациите в своята позиция. 

 

В нея те обвиняват още министър Николай Събев в непрозрачни действия на ръководеното от него министерство, лобистки назначения, липса на стратегия, противопоставяне на различни видове транспорт, както и в използване на структурите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за саморазправяне с фирмите, излезли на протести.

 

„За съжаление, въпреки нашите усилия, през последните 15 години и надеждите, с които посрещнахме господин Събев, ние не виждаме никаква промяна към по-успешно развитие на авиационния, железопътния, морския и автомобилния транспорт. За  последните 6 месеца бизнесът в бранша остана нечут и се правят неща, с които не се подобрява средата за инвестиции и развитие на сектора“, пишат още браншовите организации. 

 

Позицията е подкрепена от Асоциацията на българската авиационна индустрия, Българско обединение на шофьорите, Европейски транспортен клъстер, Камара на автомобилните превозвачи в България, Клъстер „Зелен транспорт“ и Конфедерация на автобусните превозвачи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3012 |08.06.2022 България и Полша призоваха ЕК за разширяване на два от транспортните коридори . 0| 3008 |25.05.2022 М. Андерсон: Швеция не финансира и не въоръжава терористични организации . 0| 2879 |11.05.2022 Работодателските организации планират за 18 май протест пред Министерския съвет . 0| 3203 |05.05.2022 Петков ще проведе срещи с представители на транспортния бранш и на работодателски организации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads