Реклама / Ads
0| 3771 |27.03.2022 НОВИНИ

Британска министърка: Русия спира огъня, ние санкциите

.
Британските санкции срещу Русия след нейната инвазия в Украйна биха могли да бъдат отменени, ако Москва се ангажира да спазва пълно прекратяване на огъня и изтегли своите военни. Това заяви британската министърка на външните работи Лиз Тръс (на снимката), предадоха световните агенции.
 

В пространно интервю пред в. "Дейли телеграф" Тръс обясни, че Кремъл трябва също така да се ангажира да не извършва повече агресия срещу Украйна, за да може наложените санкции срещу руските лица и компании да бъдат вдигнати. Заедно с другите западни страни Обединеното кралство въведе санкции срещу над 1000 физически лица и компании от Русия и Беларус през последните седмици. 


Позицията на Тръс наподобява на изразеното от американския държавен секретар Антъни Блинкън мнение, че санкциите срещу Русия не са били замислени, за да бъдат постоянни и че могат да изчезнат, ако Москва промени поведението си.

 

В интервюто Тръс разказа още, че е подготвила звено, специализирано в преговорите в подотчетното ѝ министерство, което да помага на Украйна в нейните преговори с Русия. Тръс обаче предупреди, че това звено би било от полза, едва когато руснаците станат сериозни в желанието си да преговарят.

 

Не вярвам, че сега те са сериозни и затова казах, че трябва да се покажем твърди, за да постигнем мира. Следователно е нужно да удвоим санкциите и да удвоим оръжията, които изпращаме на Украйна, подчерта Тръс, цитирана от БТА.

 

Британското правителство досега е наложило санкции върху авоари в общ размер от 500 милиарда паунда и на олигарси и на членове на техни семейства с нетна печалба от над 150 милиарда паунда.

 

В интервюто Тръс подчерта, че кризата, свързана с Украйна, е сближила Великобритания с ЕС след обтягането на отношенията помежду им заради Брекзит.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4312 |26.03.2022 Кулеба разкри „рецептата за украинска победа“ над Русия . 0| 6087 |26.03.2022 Експерт: Ако плащаме с рубли за газа, ще се превърнем в Троянския кон на Русия в Европа . 0| 4091 |26.03.2022 Медведев посочи четири случая, в които Русия може да използва ядрено оръжие . 0| 3081 |26.03.2022 ЦЕРН преустановява сътрудничеството си с Русия и Беларус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads