Реклама / Ads
2| 2451 |15.08.2024 НОВИНИ

Британското Министерство на отбраната: Украйна може да използва наши оръжия на руска територия

.
Сър Бен Уолъс, бивш военен министър на Великобритания Източник: БГНЕС
Украйна може да използва британски оръжия на руска територия, потвърди британското Министерство на отбраната.
 

Само ракетите Storm Shadow с голям обсег не могат да се използват за атака на цели в границите на Русия, съгласно политиката на правителството на Обединеното кралство.

 

Министерството на отбраната изтъкна, че официалната му позиция е непроменена спрямо тази на предишното правителство, потвърждавайки, че Украйна има "ясно право на самозащита срещу незаконните атаки на Русия, което не изключва операции в Русия".

 




Сър Бен Уолъс, бивш военен министър, сподели пред изданието "Таймс", че по време на мандата си е дал разрешение на Украйна да удря цели в Русия, използвайки "наличните й доставени оръжия", с изключение на ракетите Storm Shadow с голям обсег. Сега той предлага същите правила да се прилагат за украинската операция в района на Курск в Русия.

 

По думите му ако целта на атаката е логистиката и инфраструктурата, подкрепящи инвазията на Русия в Украйна, то тя е "напълно законна", както и правото на Украйна да използва британски оръжия. Говорител на Министерството на отбраната посочи, че изявлението по повод на оръжията се прави за "изясняване на процеса на даряване и че оборудването трябва да се използва в съответствие с международното право".





Политиката означава, че противотанкови ракети, артилерийски оръдия, бронирани превозни средства и друго оборудване, дадено на украинците от Обединеното кралство, могат скоро да бъдат видени на бойното поле в Русия, след като се появиха кадри и снимки на други западни оръжия, използвани при нападението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4561 |15.08.2024 Прогнозират поскъпване на долара спрямо лева . 1| 2241 |15.08.2024 Социологът Марчела Абрашева: Докато оставяме други да решават вместо нас, безобразията ще продължават . 0| 2260 |15.08.2024 СГС реши: Двамата подсъдими за убийството на семейство край Негован ще лежат доживот зад решетките . 2| 2200 |15.08.2024 Тръмп уверен в победата си на изборите в САЩ. Смята, че американската мечта ще бъде "мъртва" при управление на Харис

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads