Реклама / Ads
0| 4340 |11.06.2015 НОВИНИ

Брожения сред РБ за гуверньор на БНБ

.
Мартин Димитров, Реформаторски блок Източник: Булфото
Безсмислено е да се предлага кандидатурата на Бисер Манолов за управител на БНБ, защото е ясно, че той няма да получи подкрепа на управляващото мнозинство.
 
Това обяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров по повод номинацията на Движение "България на гражданите" (ДБГ). Тази му позиция смути част от партньорите в блока.

Преди по-малко от седмица от партията на Меглена Кунева обявиха, че ще предложат на партньорите си от Реформаторския блок Манолов да бъде издигнат като общ кандидат за управител на Централната банка. Днес Димитров обяви, че до момента няма общо решение дали да се издигне кандидатурата на Манолов.

Димитър Делчев се оказа изненадан от коментара на Димитров. Този въпрос предстои да се дискутира на следващото заседание на ПГ, стана ясно от думите му. Тогава ще решим, ще вземем окончателно решение, подчерта той. Ние не сме се отказали от г-н Манолов на този етап, категоричен бе Димитър Делчев. Депутатът предполага, че колегата му реформатор е изразил свое лично мнение. Стана ясно, че ДБГ твърдо стои зад Бисер Манолов.

И Найден Зеленогорски смята, че Мартин Димитров е изразил свое лично мнение. Той обясни, че ще се обсъжда темата и с ГЕРБ, както и с ПФ, и АБВ, за да се търси възможност за „създаване на силен екип със стабилна подкрепа".

Няма официално издигнати кандидати, подчерта и Радан Кънев в кулоарите на НС. Мнозинството трябва да внесе заедно предложение за един или повече кандидати, коментира Кънев. Това било въпрос на преговори между партньорите в коалицията.

Не издигнахме кандидатурата на Бисер Манолов, не защото я смятаме за слаба, а защото не виждаме смисъл отделните парламентарни групи в 8-партиен парламент да издигат отделни кандидати за управител на БНБ, смята лидерът на ДСБ. Смятам, че най-важното е мнозинството да има обща кандидатура, а ако може тя да бъде подкрепена от много повече от 120 народни представители, това ще е много добър знак, изтъкна Кънев. БНБ е институция на доверието, убеден е депутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3906 |10.06.2015 Избират с явно гласуване гуверньора . 5| 4600 |03.06.2015 В окото на Фрог: Протестиращи срещу БНБ избраха гуверньора . 18| 6143 |30.04.2015 Гуверньорът Искров намери виновник за КТБ - медиите! . 6| 6669 |26.03.2015 "Петлите" за поста на гуверньора Искров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads