Реклама / Ads
3| 4061 |30.05.2016 НОВИНИ

БСП с 4 закона за дребния производител и малките фирми

.
На изнесено заседание днес в Правец ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ обсъди 4 законопроекта, с които да защити малкия и семеен бизнес, дребния земеделски производител и да гарантира запазване и развитие на държавните предприятия. Законът за управление на публичните-държавни и общински предприятия предвижда нов начин на тяхното управление и възможност те да инвестират в разширяване на производство, услуги и търговия. С промените се премахват партийните квоти в управлението им - отделя се от управляващата върхушка.

Вторият законопроект предвижда създаване на държавно предприятие, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция, нейната преработка и продажба чрез мрежа от достъпни борси, където и всеки дребен земеделски производител да има пряк достъп с цел да се избегне веригата от прекупвачи, която оскъпява многократно продукцията до потребителя. Представяйки законопроектите, лидерът на БСП Корнелия Нинова каза: "Вземаме инициативата в свои ръце и престъпваме към действия. Повече държавата в икономиката не може да бъде само лозунг. То става реалност. Трябва да сте наясно и да сте готови за огромната съпротива, която ще срещнат тези наши действия. Всички големи частни монополи, олигарси, както и едри арендатори на земеделски земи ще ни скочат. Всякакви платени говорители ще обясняват по телевизиите, че това е социализъм в действие. Ако някой се съмнява в правотата ни и ще се огъва пред този натиск, да си го каже отсега. Цялата група тръгваме ударно, никакви компромиси. Хората чакат".

 

Групата продължава работата си по организацията на парламентарния контрол. Според Нинова той трябва да стане силен и съсредоточен върху основните проблеми, които интересуват хората - финансовото състояние на държавата, злоупотребите с обществени средства, доходите и стандарта на живот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 8| 3904 |12.05.2016 Комисия пак отхвърли закона на Кунева за антикорупция . 2| 3911 |11.05.2016 Янков: Със закона за електронната идентификация се цели да се бръкне в джоба на хората . 1| 8358 |10.05.2016 Само във Фрог: Петър Москов назначава в нарушение на закона . 0| 3983 |05.05.2016 Производителят на ракията-менте от Якоруда е на свобода
Реклама / Ads