Реклама / Ads
2| 4390 |27.12.2023 НОВИНИ

МК "БСП за България" няма да участва в срещата, организирана от Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община

.
Местна коалиция "БСП за България" няма да има представители в срещата, организирана от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община на 28-ми декември, четвъртък. В официална позиция общинските съветници от групата на социалистите в СОС заявяват, че тази среща има за цел да подготви Сглобката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столична община.
 

"През последните четиридесет дни групата на МК "БСП за България", единствена в СОС, показа отговорност и разум като участва в преговорите, инициирани от първата политическа сила ПП-ДБ-СС, конструктивно, професионално и с конкретни решения за бъдещето на града ни, пише в позицията на общинските съветници от групата на социалистите. - На двете срещи подробно аргументирахме предложенията си по важните политики и откроихме основните приоритети за работата на СОС, за част от които внесохме и докладите си. От първия ден заявихме, че разумът и диалогичността трябва да са водещи в политически сложно конфигурирания общински съвет. Трябват работещи решения, които да се реализират от стабилно мнозинство, сформирано на основата на общи принципи и политики, в интерес на гражданите на София, но и при съобразяване с "червените линии", които избирателите са поставили на всяка от политическите формации".

 

В позицията си съветниците от групата на МК "БСП за България" отбелязват, че, за съжаление, тези срещи не са дали очаквания резултат. "А твърдо заявената ни позиция за запазване на културно-историческото наследство беше грубо погазена от управляващите държавата, чието представителство е най-многобройно и в Столична община, пишат те. - Всички ние носим политическа отговорност пред избирателите си за изпълнение на обещанията в предизборните си програми. Управлението не може да бъде индулгенция за погазването им. Затова ние прекратихме преговорите с ПП-ДБ-СС след незаконното и варварско унищожаване на Паметника на Съветската армия. За нас е ясно, а и за повечето софиянци, че водещо през последните седмици беше не желанието за преодоляване на кризата в СОС, не благосъстоянието на града, а втвърдяването на Сглобката и пренасянето й в управлението на София. Двете най-големи групи - на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - очевидно подготвят възпроизвеждането на некоалицията в Столична община".

 

Общинските съветници от групата на социалистите в СОС смятат, че организираната от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера среща на 28 декември 2023 г., четвъртък, цели точно това. "А ние ще продължим да работим конструктивно, разумно и отговорно за града и за хората в него", категорични са те в позицията си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4668 |27.12.2023 Проф. Тагарев: Обсъжда се присъединяването на България към коалицията в Червено море . 55| 12493 |27.12.2023 Илиян Василев: Волгин по санкционираната Россия-1 - БНР да вземе мерки! . 1| 4581 |27.12.2023 Трус разлюля Централна Турция . 2| 4958 |27.12.2023 Чистка в Аржентина: Новият президент съкрати 5000 държавни служители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads