Реклама / Ads
0| 2849 |27.07.2022 НОВИНИ

БСП няма да бави излишно мандата. В петък става ясно ще има ли подкрепа за програма и после нов кабинет

.
БСП няма излишно дълго да държи третия мандат за съставяне на правителство. Предложен за премиер ще е Асен Василев. БСП ще търси подкрепа от депутатите за управленската програма като още в петък ще стане ясно има ли такава, или не. Ако програмата бъде приета с мнозинство, левицата ще започне обсъждане на постовете в Министерския съвет.
 

“Законодателната промяна, която внасяме, е с подписите на трите партии. По-голямата част от предложенията на ИТН също са зачетени в програмата. Ние разчитаме, че ще има народни представители, които ще си спомнят за какво са избрани”, заяви пред bTV Кристиан Вигенин от левицата. 

 

Подходът на БСП обаче няма да е същият като този на “Продължаваме промяната”, които се опитаха да търсят персонална подкрепа от депутатите на Слави Трифонов. 

“Решихме да предложим по-различен подход – първо да предложим управленска програма, а когато видим дали има воля и мнозинство, бихме могли да влезем и в конкретика за лица, които да я реализират”, обясни пред БНТ Атанас Зафиров от редиците на левицата. 

 

По думите му персонални разговори с определени депутати не са водени, а левицата разчита на “самосъзнанието на всеки”.

 

“Тази програма е надпартийна и е важна за обществото. За нас са вани четири неща – антиконституционната политика и законодателство, социалната политика, икономиката и развитието и подпомагането на малкия и средния бизнес, както и приемането на тези 16 законопроекта, за да усвоим парите по Плана за възстановяване и развитие“, обясни Зафиров.

 

Вчера стана ясно, че БСП ще се опита да реализира третия мандат и да предложи правителство. Решението на левицата е да входира законодателната програма в парламента.


"Абсолютно открито и честно в последните седмици водихме преговори за съставяне на правителство, водени единствено от желанието да гарантираме стабилност на България и спокойствие на хората. През този период изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца", обясни вчера Нинова. 

 

В същото време обаче Георги Свиленски се надява на пълен мандат от 4 години. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2962 |26.07.2022 Левон Хампарцумян: Въпреки кризите през годините, няма българин, умрял от глад . 0| 2901 |26.07.2022 Александър Николов: Няма информация за актуализация на цените на въглищата . 0| 2732 |26.07.2022 На 1 октомври няма да има кой да отстрани щетите дори от едно ПТП, плашат пътищари . 0| 4275 |25.07.2022 Конституционалист обясни защо няма срокове за третия мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads