Реклама / Ads
3| 3639 |01.10.2018 НОВИНИ

БСП с нов вот на недоверие към управляващите

.
Корнелия Нинова
Днес БСП започва работа по мотивите за нов вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Проблемите в здравеопазването и цялостната политика на правителството в този сектор са първата тема, която ще бъде обсъдена.
 

От днес започваме да работим по мотивите за вота на недоверие срещу правителството, като на група ще обсъдим всички подробности по вота, каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщава БТА.


По отношение на предвидената реформа в здравната система, Корнелия Нинова казва, че от БСП не одобряват това, че от хората ще се изисква да внасят допълнително пари под формата на здравна застраховка, а ще получат същата услуга с ниско качество и няма да имат достъп до болници. По думите й досега доплащането се предоставяше под масата, а сега това става узаконено престъпление. В здравеопазването има достатъчно пари, просто се източват, крадат и няма контрол, каза Нинова и допълва, че не са върнати и онези милиард и половина, които "Дянков е прибрал от здравната каса и е вкарал в бюджета".


По думите на Нинова БСП има критики освен към предложенията за здравна реформа, и към цялостното състояние на системата. Има множеството закрити общински болници- в големи райони хората в страната нямат достъп до здравеопазване и пътуват по 80 километра за раждане, което е абсурдно, каза още Нинова. Според нея не може и всяка болница да си прави търгове, от което се качват цените на лекарствата.

 

От БСП искат държавата в лицето на МЗ да направи централен търг за всички болници, като така ще се намалят цените, защото се поръчва по-голямо количество, каза Нинова. Ресурсът от здравната каса да се ползва от държавните и от общинските болници, а частните, ако искат да са търговски дружества и да развиват търговска дейност, да си създадат частни фондове, искат още от партията.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3996 |29.09.2018 БСП внася вот на недоверие заради здравната реформа . 1| 3780 |27.09.2018 Калоян Паргов постави 5 въпроса на управляващите в СО по темата ”Образование” . 3| 4424 |23.09.2018 100 Кила: Понякога се чудя на управляващите, които крадат пари, не им ли стигна . 1| 3805 |12.09.2018 След намеса на БСП, управляващите в СО се захванаха да решават проблема на гражданите от „Луи Леже“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads