Реклама / Ads
1| 7202 |27.07.2017 НОВИНИ

БСП-Пловдив обвини Гергов в лична лоялност към Борисов

.
С изказването си Георги Гергов окончателно демаскира своята безпринципна склонност за колаборация с ГЕРБ и лична лоялност към Бойко Борисов, а с критиките си към председателя на БСП Корнелия Нинова се показва стремеж за овладяване на националното ръководство и партията да се превърне в безидейна патерица на ГЕРБ. Това се казва в позиция на Съвета на БСП – област Пловдив.
 
Регионалната структура предлага Националния съвет на БСП да изясни дали цитираните в интервюто в сутрешния блок на bTV от 24 юни партийни дейци подкрепят тезите на Георги Гергов.

„Категорично настояваме Националният съвет на БСП да изясни дали цитираните в интервюто партийни дейци подкрепят тезите на Георги Гергов. Нашата позиция изпращаме и на другарите Богданова и Лалбонов с искане – ОПКК и ГКК да се самосезират, оценят цялостната дейността председателя на Областния съвет на БСП – Пловдив и приложат съответните мерки за партийното въздействие”, се посочва в позицията, която от регионалната структура изпращат до Нинова.

В интервюто бизнесменът и бивш член на ИБ на БСП Георги Гергов призна, че е имал лична амбиция БСП да спечели последните парламентарните избори и след това партията да направи коалиция с ГЕРБ. „Моята лична амбиция беше, след като имаме 2 милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилен път”, каза той.

Гергов прогнозира, че рано или късно Нинова ще си отиде от лидерския пост в БСП, като по думите му е по-добре това да се случи рано, за да не „станат още поразии”. Той призна, че тя му е обещала да го компенсира за "неудобството покрай Цумгейт".

Реакцията на лидера на социалистите не закъсня.

"Интервюто на Георги Гергов пред bTV от 24 юли е най-добрият пример за паралелна държава. Има решение, че няма да правим коалиция с ГЕРБ. Член на ръководството без да е упълномощаван е водил разговори, по негова инициатива с лидер на нашия политически опонент за такава коалиция. Не знам за какво са си говорили, но заявявам, че каквото и да ми струва на мен и екипа ми, дори и по-раншното ми отстраняване да ми струва ще продължа с всички сили действията срещу паралелната държава и задкулисието. Ние казахме ако искаме да променим държавата, трябва да започнем от себе си“, каза Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6621 |26.07.2017 В. Симеонов обвини министър Ангелкова за корупцията в туризма . 0| 4814 |25.07.2017 Корнелия Нинова: Интервюто на Гергов е най-добрият пример за паралелната държава . 2| 6460 |25.07.2017 Експерт: Обемът на обвинителния акт за КТБ не помага, а пречи . 4| 6940 |24.07.2017 Георги Гергов: Исках коалиция между БСП и ГЕРБ, говорено е с Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads