Реклама / Ads
23| 6705 |24.04.2020 НОВИНИ

Социалисти искат да изключат Георги Гергов от БСП

.
Георги Гергов
Социалисти от Пловдив и страната смятат, че Георги Гергов е в колаборация с ГЕРБ. Гергов получава дарове за предателството си, пишат те в свое изявление и настовят за изключването му от БСП.
 

Левите ще сезират Контролната комисия на партията за действията на лидера на БСП в област Пловдив. В Националния съвет на БСП продължават да пристигат писма на социалисти от страната, изразяващи възмущение към поведението и медийните участия на Георги Гергов, уточняват от партията. От там допълват, че в позициите е изразена подкрепа за последователното поведение на БСП по време на кризата и активната работа на народните представители от ПГ „БСП за България” и председателя на партията Корнелия Нинова, съобщи БНТ.

 

След декларацията на народните представители от Пловдив, днес срещу действията на Гергов, застават над 65 социалисти, членуващи в градската организация на БСП-Пловдив, сред тях са и членове на Градския съвет на БСП- Пловдив и Националния съвет. Част от имената на подписалите: Иван Петков - Бебето, Пенка Калинкова, Захари Георгиев, Атанаска Тенева, Александър Константинов, Иван Странджев, Костадин Арнаудов, Вера Аврионова, Десислава Йорданова и др.

 

В тяхната позиция пише: ”Това е неговата поредна подкрепа на политиките на ГЕРБ и срещу БСП. За нас и много други социалисти и съмишленици такова поведение е провокативно и неприемливо. Ние не приемаме неговото отъждествяване с БСП. Той не е БСП. Затова предлагаме да бъде изключен от редовете на нашата партия”.

Отново от Пловдив, но членовете на дискусионен клуб „Лява автентичност” категорично настояват контролна комисия да се самосезира и да оцени цялостната дейност на председателя на Областния съвет на БСП – Пловдив Георги Гергов и да приложи съответните мерки.

 

 „Крайно време е контролните органи в нашата партия  да се занимават с действията на сегашния председател на Областния съвет на БСП- Пловдив и оценят  неговото вредно влияние върху общественото доверие  към БСП в региона и страната. Той е в безпринципна колаборация с ГЕРБ, с оглед подсигуряване на лични интереси”, казват те. Социалистите от Пловдив са подкрепени с подписи и от колегите им от Видин, Шумен, Стара Загора и Ботевград.

 

Припомняме, че вчера Изпълнителното бюро на партията в Пловдив и и областната организация се обявиха в подкрепа на Георги Гергов срещу атаката от четиримата депутати Георги Йорданов, Веска Ненчева, Манол Генов и Димитър Аргиров. Първи те поискаха Гергов да се дистанцира от партията заради заявена от него подкрепа към правителството и изказвания срещу Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5583 |24.04.2020 Собствениците на заведения на протест. Искат да работят при стриктни условия . 5| 5010 |24.04.2020 Туристически трусовe: Оператори искат оставката на Николина Ангелкова . 7| 5248 |19.04.2020 Сериозни проверки започват на хората, които искат да влязат в София . 11| 5075 |19.04.2020 40% от италианците искат да напуснат ЕС и Еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads