Реклама / Ads
22| 5361 |16.01.2010 НОВИНИ

БСП поиска оставката на Р. Желева като външен министър

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева
Целият държавен ресурс бил впрегнат да брани г-жа Желева по темата за деклариране на фирми.
 

Румяна Желева да подаде оставка като министър на външните работи на България заради срама, който нанесе, призова БСП. Тя показа явно непознаване на тематиката при изслушването й като кандидат за еврокомисар, заяви Деница Златева, международен секретар на БСП. Външен министър не можел да проявява такава некомпетентност по международни проблеми и не било редно да заема този пост. Златева участва в двудневна национална младежка среща на представителите на БСП в местната власт и местното самоуправление във Варна. На форума присъства и лидерът Сергей Станишев.

България можеше да получи много по-силен ресор, обяви председателят на БСП Сергей Станишев във Варна. Европейският проблем бил формулиран от председателя на ПЕС в Европарламента Мартин Шулц, който казал, че нивото на некомпетентност на Р. Желева олицетворявало некомпетентността на правителството, добави той и заяви, че много от министрите в кабинета щели да покажат аналогичен резултат, ако се явят на подобно изслушване.

Целият държавен ресурс бил впрегнат да брани г-жа Желева
по темата за деклариране на фирми, поради което се получавала доста абсурдна ситуация. Българският кандидат се представи най-зле, обобщи Станишев. След като Министерството на правосъдието обявило, че Румяна Желева не е нарушавала закона, тъй като правилникът на НС не е закон, значело, че оттук нататък не трябвало да се иска нищо от никой народен представител, каза лидерът на БСП.

Ако Станишев бил премиер, въобще нямало да номинира Желева, а щял да действа по друг начин, но ако Желева бъде избрана, тя щяла да е с много по-нисък авторитет в ЕП, каза още шефът на социалистите.

Парламентът пък се превръщал във Върховен съвет на Съветския съюз от времето на Сталин, коментира още Станишев по повод правомощията на правителството да прекроява бюджета. НС загубило близо двойно от доверието на българските граждани в последните месеци, защото се държало като машина на г-н Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5243 |15.01.2010 Барозу защити Желева, без коментар за знанията й . 12| 6583 |15.01.2010 Желева до Борисов, откриха пътя Златоград - Ксанти . 19| 4963 |14.01.2010 Желева в патова ситуация, левите - няма шанс . 13| 4689 |14.01.2010 М. Райков: Желева беше подложена на агресия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads