Реклама / Ads
55| 6007 |01.05.2013 НОВИНИ

БСП събра над 50 000 българи на първомайски митинги в цялата страна

.
Над 50 000 души излязоха в цялата страна на първомайските митинги на БСП в цялата страна. В София, Варна, Сливен, Бургас, Видин, Русе и Неделино площадите и парковете почервеняха от многохилядните празненства.
 

В София пред над 35 000 симпатизанти, лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че символ на отишлото си управление са хората-факли. „Днес сме се събрали да празнуваме, но и да изразим гнева и възмущението си от случващото се в нашата страна през последните четири години”, каза лидерът на социалистите. Той изтъкна, че никога в България трудът не е бил толкова унизен, толкова смачкан. „Никога не съм виждал толкова много отчаяни хора, в които има толкова много болка. Искам сега цяла България да чуе вас – над 30 хиляди български граждани”, призова председателят на БСП.


„Заедно сме силни” - под това мото премина празникът на труда 1 май във Варна. В парка в кв. Аспарухово кандидатите за депутати на Коалиция за България заедно с над 4 000 варненци пожелаха успех на България на 12 май. Кандидатът за народен представител Борислав Гуцанов се обърна към събралите се с думите - „Ние вече сме моралните победители в тези избори. Виждаме какво става през последните дни около разкритията за незаконното подслушване. Остава само заедно на 12 май да направим победата реална и 1 май, който сега празнуваме никога повече да не бъде  наричан ден на безработицата, а отново да стане ден на достойно трудещите се хора”. "Нека 12 май бъде вторият Велик ден за България. Само след това ще успеем да възкресим и работните места и децата ни ще се върнат от чужбина", каза проф. Анелия Клисарова  кандидат за депутат от гражданската квота на БСП-Варна. Поздрав към всички отправиха самодейни фолклорни състави от район Аспарухово. В сърцето на парка всички заедно извиха хоро.  "Радвам се , че във Варна има такъв отбор и съм сигурен, че нашият отбор с номер 5 ще  победи на 12 май", каза още Борислав Гуцанов.  На финала паркът беше огласен от "Една българска роза", символ на партията, победата и единствената надежда за по-добро бъдеще за България.


Хиляди бургазлии се включиха в митинг-концерт. Събитието бе предшествано от шествие по знаковите за Бургас улица „Фердинандова” и  бул.„Богориди”, поведено от водачът на листата на Коалиция за България инж. Димчо Михалевски и голяма част от кандидат-депутатите от червената листа. Многолюдното шествие огласи центъра на морския град с песни, издути свирки, развети знамена и балони , както и възгласи „Честит празник”. Гражданите на Бургас поздравяваха и аплодираха участниците. 

 

Хиляди се включиха в митинг-концерт в Бургас, организиран от Коалиция за България по случай 1 Май –Празник на труда и международната работническа солидарност. Преди събитието се проведе шествие по знаковите за морския град улица „Фердинандова” и  бул.„Богориди”, водено  от водачът на листата на Коалиция за България  Димчо Михалевски и голяма част от кандидат- депутатите от червената листа. Многолюдното шествие огласи центъра на морския град с песни, издути свирки, развети знамена и балони, както и възгласи „Честит празник”. Гражданите на Бургас поздравяваха и аплодираха участниците.

В Морската градина слово произнесе Димчо Михалевски, който честити празника на бургазлии. „Правото на живот, труд, солидарност са ценности, които правят хората, нашето общество”, посочи водачът на червената листа. „За съжаление в последните години изключителното право на труд не е право на много български граждани”, каза още той. Социалистът припомни, че според Конституцията, държавата е длъжна да осигурява правото на труд на всички български граждани, което не е факт. „Нея я нямаше в последните 4 години, защото над 500 000 граждани загубиха работата си, хиляди малки и средни фирми фалираха. Днес, за да започне работа човек, трябва да се обясни в лоялност към една партия. Стотици хиляди съсипани човешки съдби. Това са постиженията на кликата, управлявала ни четири години – безпардонно, арогантно и с единствена мисъл за собствено благополучие. Днес, когато изразиш свободно мнението си биваш уволняван от работа. За това да вдигнем глава и да си върнем държавата от мафията”, призова водачът на листата. Той подчерта, че от всички нас зависи да направим по-добро бъдещето на страната и нашите деца. „Ние се обръщаме и подаваме ръка на всеки български гражданин, да осигурим минимум 250 000 работни места. Да гарантираме сигурност и бъдеще за младите хора, които се страхуват да останат тук, да създават семейства и да отглеждат деца, защото нямат работа. Ще гарантираме устойчивост за възрастните хора, за да се радват на постигнатото”, заяви още водачът на червената листа. Михалевски подчерта, че най-важното за народа е свободата, която ни е отнета.

Общинският лидер на  БСП в Бургас и четвърти в листата Павел Маринов припомни, че преди години 1 май е бил голям празник за града под мотото „Бургас, морето и трудовите му хора”. „ За съжаление трудовите хора пооредяха, а някои сектори изчезнаха ”, посочи Маринов.

От сцената Димчо Михалевски даде тон и изпя заедно с публиката трудовата песен „Дружна песен днес да екне”. За доброто настроение на всички се погрижи ансамбъл „Странджа”, под изпълненията на които се изви дълго хоро, поведено от водачът на листата на Коалиция за България. 

 

В Сливен кандидатът за народен представител от Коалиция за България – Деян Дечев, членове на ИБ на БСП в град Сливен и симпатизанти на партията поднесоха венци и цветя на паметника на Съби Димитров. Тържествената програма продължи в Градската градина, където Деян Дечев поздрави жителите на Сливен по случай 1 май – ден на труда и международната работническа солидарност.
 

И русенци се включиха в тържественото честване на Първи май. Шествието беше водено от местната духова музика. С развети трибагреници и партийни знамена, събралите се граждани преминаха през главната улица на града до Парка на младежта, където се проведе тържество. В него взеха участие и кандидат-депутатите от „Коалиция за България” Таню Киряков, Екатерина Заякова, Иван Иванов и Милена Хинкова.

„Днес, на празника на труда, ние имаме право на гняв! Имаме право и на труд, за да  се чувстваме спокойни! А резултатът от четиригодишното управление на ГЕРБ са 600 000 безработни, 400 000 млади хора без препитание, 100 000 фалирали фирми. С един министър- председател, който бе яхнал еврофондовете и обичаше себе си, а не народа!”, заяви Дора Янкова. "България има нужда хората й да бъдат погледнати с добро око, а държавата да се върне на мястото си и да ги подкрепи", добави тя пред близо 3000 души на площада в Неделино.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4976 |01.05.2013 Станишев: Нашата кауза е България на промяната, в която всеки човек има възможности и достойнство . 21| 5957 |30.04.2013 Сергей Станишев: Искаме да живеем тук, в България, да създаваме сигурност и перспектива . 0| 5116 |29.04.2013 Засега няма пострадали българи при взрива в Прага . 6| 5179 |29.04.2013 400 млн. евро държат българи в банки в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads