Реклама / Ads
3| 3395 |17.01.2017 НОВИНИ

БСП създава фонд ”Индустрия” с капитал от 500 млн. лв.

.
Драгомир Стойнев
Нашето желание е българските предприемачи да имат повече възможности. Целим да създадем фонд ”Индустрия” с начален капитал 500 млн. лева. Чрез него ще се създават работни места в по-слабо икономическите региони. Това каза на пресконференция депутатът от БСП Драгомир Стойнев, който разкри икономическите приоритети на партията, ако тя дойде на власт.
 
Идеята е да запазим и младите предприемачи в България. Всеки един предприемач до 35 години ще бъде освободен от данъци за 2 години при следните условия: минимум 5 работни места и оборот над 150 000 лева. Фондовата борса в България е много лошо развита. Ще работим и нейната работа да се подобри. Българските предриемачи трябва да започнат да намират финансиране не само чрез банките, но и чрез капиталовия пазар, заяви още той. Изключително много държим на българските храни. Български продукт ще бъде само този, който е производен в България и основният продукт също е произведен в България. На всяко младо семейство, което има дете, ще се приспадат по 50 лева от Данък общ доход от всеки работещ родител. Целта е да се справим с демографската криза. Това е наш основен приоритет. Не казвам, че с тази стъпка ще решим целия проблем, но това е една революционна стъпка. Сумата ще е твърда и е 50 лева за всяко дете. Това е само за работещите семейства и от Данък общ доход, поясни Стойнев.

Много се говори за плоския данък. БСП смята да има допълнително облагане за по-богатите хора. Става въпрос за приблизително 7000 души в държавата, които имат огромни доходи. Това допълнително облагане ще важи само за доходи над 10 000 лева на месец от заплати, наем, ренти, или 120 000 лева годишно. Над 10 хил. ще се плащат 20 % данък върху доходите на физическите лица, каза още Стойнев.

 За финал от БСП предупредиха за нова евентуална блокада на българо-гръцката граница. Разбираме, че гръцки земеделци отново подготвят блокада на границата. Помните какво стана последния път. Призоваваме още сега правителството да се обърне към Гърция и най-високите европейски институции, за да не се повтаря ситуацията от миналата година и да се предотвратят тежките икономически последствия за българската икономика и индустрия, обяви Радослав Гайдарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3490 |12.01.2017 Фондът за лечение на деца се занима със случаите на 77 деца . 3| 3683 |10.01.2017 Нинова: Предвиждаме създаването на фонд „Индустрия” . 0| 3742 |04.01.2017 Германия иска да създава европейско ФБР . 0| 4159 |25.12.2016 Тръмп обеща да закрие благотворителния си фонд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads