Реклама / Ads
5| 3189 |15.02.2023 НОВИНИ

БСП сезира главния прокурор за готвена намеса в изборите

.
Източник: личен архив
Днес зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че напуска поста си поради липса на прозрачност. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на директорите на “Информационно обслужване”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е съставен според резултатите от конкурса.
 

Той заявява,че не може да приеме това и че във всяко свое действие се ръководи от желанието да има прозрачност на процеса, ефективност на резултатите, както и да се защити националната сигурност, които са ключови условия за нормалното протичане на предстоящите избори. 

 

Това пише в официална позиция от пресцентъра на БСП, която публикуваме без редакторска намеса:

 

"Подадената от Благовест Кирилов оставка сигнализира за точно обратното – липса на тези условия и сериозна заплаха за нормалното провеждане на предстоящите избори. Припомняме, че БСП вече сигнализирахме ОССЕ и ПАСЕ за недопустимата намеса на служебното правителство в изборите, насрочени за 02.04.2023 г.

 

Тогава изпратихме документи с конкретни данни за поредното недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев.

 

За това вече свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента - зам.-министър на електронното управление от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от манипулация на изборите. 

 

БСП възразява срещу всякакви опити за вмешателство в изборите. Призоваме за незабавна реакция и сезираме прокуратурата за евентуална готвена подмяна на вота. Призоваваме всички партии и неправителствени организации да се обединим за гарантиране на честни избори".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3507 |08.02.2023 ГЕРБ сезира Комисията за защита от дискриминацията по случая Морфов-Будинов . 4| 3233 |03.02.2023 Даниел Лорер: 48-ят парламент не свърши най-важната работа – въвеждане на контрол върху Главния прокурор . 8| 3474 |02.02.2023 Десислава Трифонова от ГЕРБ каза, че ДАНС е сезирала прокуратурата за ”Джемкорп”. ПП също коментираха случая . 2| 3377 |01.02.2023 Йорданова: Съдебната реформа няма да започне от 0. Създава се ”гъба двойник” на механизма за контрол на главния прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads