Реклама / Ads
0| 2644 |18.04.2022 НОВИНИ

БСП - София: Разумно и национално отговорно решение на областния управител

.
Разумна и национално отговорна е позицията на областния управител на София Иван Кючуков да върне за ново обсъждане трите решения на Столичния общински съвет в подкрепа на Украйна. Това заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.
 

Както е известно, той, заедно с общински съветници от БСП, внесе в петък 3 жалби до областния управител на София град. Първата беше срещу решението на СОС знамето на Украйна да бъде издигнато редом до българския трибагреник на фасадата на Столична община. Другите две бяха свързани с решенията да бъдат именувани площи в столичния район "Изгрев" с "Героите на Украйна" и "Борис Немцов".

 

"Удовлетворени сме от решението на Иван Кючуков, добави Иван Таков. - Неговите аргументите и мотиви да върне за ново обсъждане трите доклада съвпадат с нашата позиция, която защитавахме по време на заседанията на комисиите и на сесията преди две седмици. Тогава, за съжаление, не бяхме чути от колегите в СОС. Доволен съм, че областният управител на София град потвърди нашата правота и отчете допуснатите съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове".

 

Задоволство и благодарност за обективната преценка на Иван Кючуков изрази и заместник-председателят на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова. "Бих казала, че това е победа за обективните и разумни граждани на София, които не се поддават на манипулации и лъжи, коментира тя. - Това решение на областния управител е знаково. То показва, че в нашата държава все пак законите се спазват. Въпреки че сме малцинство в СОС, с колегите от БСП ще продължим да отстояваме и спазваме българското законодателство".

 

Милка Христова припомни, че съветниците от групата на социалистите в СОС бяха обвинявани в русофилство и политически пристрастия по време на дебатите по въпросните три доклада и за отказа им да ги подкрепят. "Държа да отбележа, че през цялото време ние се придържахме само и единствено към законовите норми. За разлика от нашите опоненти, които си служеха основно с политически аргументи. И то аргументи, които огромната част от софиянци не споделят, коментира още тя. - Сега се оказа, че ние сме прави. Защото областният управител се произнася само по законосъобразност.

 

Надявам се, че този път колегите в СОС ще се вслушат в неговите аргументи и ще престанат да разделят гражданите на София".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2963 |12.04.2022 БСП-София: Искането за преименуване на 36-о СУ „Максим Горки“ е опит за груба политиканска пропаганда . 0| 4384 |07.04.2022 Фон дер Лайен в София: „Зелена светлина“ за българския План за възстановяване. Изключителен е! . 0| 3320 |02.04.2022 БСП – София: Категорично се противопоставяме на конюнктурното и незаконно създаване и именуване на площади в София . 0| 2791 |31.03.2022 БСП-София: Бюджет 2022 потвърждава липсата на стратегия за развитието на Столична община

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads