Реклама / Ads
0| 3176 |23.11.2022 НОВИНИ

„Будвайзер“ иска ФИФА да й възстанови 47 млн. долара заради забраната за продажба бира на Световното в Катар

.
Бирената компания „Будвайзер“ ще поиска от ФИФА да й възстанови 47 милиона долара заради забраната да се продава бира на Световното първенство по футбол в Катар. Забраната касае и продажбите на алкохол по време на мащабния форум.
 

Бирената компания, която произвежда марката „Будвайзер“, е основен спонсор на турнира от 1986г. насам. Компанията е похарчила десетки милиони долари, за да получи ексклузивни права за продажба на собствените си продуктите на турнира, припомнят от ФоксНюз.
 
Но тъй като сега компанията няма да генерира никакви печалби заради забраната, се стигна до шокиращия обрат. „Будвайзер“ ще поиска обезщетение от около 47 милиона долара от ФИФА, след като забраната беше въведена буквално в „последната минута“. Компанията има договор с футболната централа до 2026г. След четири Мондиалът ще е на “нейна” територия - САЩ, Канада и Мексико.През 2026г. подписаният договор е на стойност 112 млн. долара, но концернът иска от тях да бъдат приспаднати въпросните 47 млн. долара. Компанията произвежда богат асортимент от бира, включително и безалкохолна.
 
Изданието "Daily Mail" съобщава, че „Anheuser-Busch“ има сделка за 75 милиона долара с ФИФА, за да бъде официален доставчик на бира за тазгодишния турнир. Феновете все още ще могат да купуват алкохолна бира, а за тези с ВИП достъпа се очаква, че ще имат право да пият шампанско, вино и алкохол. Катар позволява консумация на алкохол само в хотелските ресторанти и баровете, които имат лиценз.

 

ФИФА от своя страна отхвърли твърдението, че забраната за консумация на алкохол на Световното първенство по футбол, създава дискомфорт и неудобство. Шокиращото решение на ФИФА и едновременно на Катар, да забранят продажбата на алкохол, смая феновете, които бяха настроени за дълъг месец забавление в страната от Персийския залив.

 

Президентът на ФИФА Джани Инфантино омаловажи това деяние като каза: „Ако това е най-големият ни проблем, ще подпиша това споразумение“. Иронично Инфантино добави, че феновете „ще живеят“ и без бира.

 

"Будвайзер" съобщи в Туитър, че бирата, която компанията няма да успее да продаде в Катар, ще отиде при победителя от първенството.

 

Продажбата на алкохол на обществени места в емирството е строго ограничена. Това Световно първенство се прослави като форумът, който достигна най-висока цена на бирата.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3183 |21.11.2022 Съветници от ДБ в Пловдив искат да спре придобиването на Международния панаир от Георги Гергов . 15| 5092 |18.11.2022 Нова евросекира - и Австрия не иска България в Шенген . 1| 3597 |18.11.2022 Диана Дамянова: Ако искате, можете да се разходите до площада, за да се възпротивите . 4| 3272 |18.11.2022 Радостин Василев: ГЕРБ и БСП искат да фалшифицират изборите, използват Нинова за маша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads