Реклама / Ads
0| 16706 |22.04.2022 ГЛАСЪТ

Бунт на военни срещу Путин, извършват се тайни арести

.
Путин е бесен на някои от военните...
Полеви офицери и висши военни в Москва са се обявили открито срещу заповеди на президента Владимир Путин. Воюващи командири в Украйна били силно разочаровани от отказът на Кремъл да има примирие по време на Великденските празници. Да воюваме в дните, когато всички православни християни отбелязват мъките и възкресението на Христос е прекалено, разбунтували се офицери в частите, напиращи срещу Мариупол.
 

Това съобщават дипломатически източници от руската столица, както и военни наблюдатели на сраженията в Украйна.

 

Висши началници във военното министерство също се противопоставят на разпореждания на върховния главнокомандващ Путин. Те не приемали постоянните промени относно воденето на „специалната военна операция“. Последният пример е заповедта на всяка цена и с всички средства да се атакува „Азовстал“ и района около него и последвалото решение за преминаване към блокада.

 

Недоволство имало и по отношение на способностите на военния министър Шойгу и шефа на Генералния щаб ген. Герасимов да координират действията на войските в Украйна. Генерали се обявили няколко пъти срещу мародерствата, извършвани от чеченците и частната армия „Вагнер“ в Украйна. Недоволство в армията имало и от заплащането на тези наемници – между 4 до 10 хиляди долара, а за командирите им до 50 хиляди долара – докато руските бойци и офицери дори не получавали навреме своите ниски заплати.

 

Вече има арести на военни, изразяващи открито своето недоволство от случващото се в Украйна. Особено жестоки са мерките срещу критикуващите Путин. Напрежението сред командния и войнишкия състав расте, затова от Кремъл се опитват с арести и повдигнати обвинения да овладеят ситуацията.
Руският държавен глава бил решен да отстрани ако трябва и най-висши военни, но да продължи войната както той смята за правилно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 20280 |13.03.2022 Да избереш Путин, означава да се биеш за олио и да изоставиш бежанци в Русе! . 53| 9092 |24.01.2021 Борисов обича, и Путин, и Навални, според изгодата, но мрази Радев постоянно . 25| 12607 |24.06.2019 По качество на бунтовете и бирата няма да ги стигнем чехите . 8| 26282 |12.05.2017 Бунт в МВР, криминалистите напуснаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads