Реклама / Ads
0| 3099 |28.03.2022 НОВИНИ

Бургаската полиция пресече канал за трафик на наркотици за Турция

.
Бургаската полиция пресече канал за трафик на наркотични вещества от България към Турция. Задържани са двама души от Бургас - на 44 и 54 години, единият - като организатор, а другият - като съучастник. У трети човек са намерени над 600 000 лева в евро, долари и банкноти от по 100 лева. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за пране на пари.
 

В Бургас при специализирана полицейска операция на сектор "Наркотици" в тайник на кола са открити 6 килограма и половина марихуана, разпределена в 13 пакета и подготвена за износ в Турция.

 

Защо - обяснява старши комисар Калоян Калоянов: "Причината за това е разликата в цените на наркотиците, говорим за марихуаната, в България и в Турция. Докато в България един килограм суха маса на така наречения импровизиран пазар се търгува за около 5000 лева, в Република Турция цената е от 10 до 15 хиляди евро за същия килограм".  

 

По случая са образувани две досъдебни производства - за подбуждане на опит за контрабанда на наркотици и за държане и контрабанда на високорискови наркотични вещества.

 

Предстои да бъде повдигнато и още едно обвинение, каза административният ръководител на Окръжната прокуратура Георги Чинев: "Тъй като по наше мнение е налице връзка между коментираната от мен престъпна деятелност и установените парични суми, днес като следваща престъпна деятелност ще бъде повдигнато обвинение за пране на пари". 

 

От полицията и прокуратурата не уточниха дали в случая е замесен митнически служител и дали са открити митнически документи, за каквито първоначално имаше информация, допълва БНР.


Междувременно старши комисар Калоянов заяви, че полицията работи по случай на откраднат джип с украинска регистрация. Издирват се и три откраднати регистрационни табели с украински номера.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3106 |22.03.2022 Руската полиция задържа двамата адвокати на Навални . 0| 3406 |18.03.2022 Ангелов: Приятели от полицията ни казаха, че се готвят показни арести на бивши министри . 0| 2902 |05.03.2022 „Гранична полиция“: 25 хил. украинци са влезли у нас през Румъния . 0| 3700 |04.03.2022 Полицията в Русе проверява симпатизант на ”Възраждане” за снежните топки срещу премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads