Реклама / Ads
107| 5256 |03.06.2014 НОВИНИ

Буруджиева: Кабинетът "Орешарски" върви по утъпкания път на дясната политика

.
При анализа на причините за резултатите от евровота основният извод, до който е стигнало ръководството на социалистите е, че има голямо забавяне в темпа на работа на правителството. Това посочи пред Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Татяна Буруджиева.
 

Лидерът Сергей Станишев е единственият политик, който винаги е имал и своя изход, но няма да подава оставка на този етап, добави Буруджиева. БСП не е лидерска партия, подчерта Буруджиева.

"Изпълнителното бюро ще обсъжда какво иска да постигне БСП и с какви политики, разкри депутатът. Правенето на социална политика не е в натюрела на едно експертно правителство", констатира Татяна Буруджиева и обясни: „Повечето от министрите, като експерти, предпочитат по-рестриктивни политики. По-лесно е да вървиш по отъпкания път на една дясна политика”.

„Вече се направи стъпка към семейното подоходно облагане – по отношение на минималната работна заплата. Искаме обаче много ясно разписване на други конкретни стъпки. Промените при семейното подоходно облагане са в програмата на правителството”, заяви представителят на управляващите. „Проблемът е, че напуснахме сериозния разговор за основата на политиките и какво правим за тези политики”, поясни Буруджиева. По думите й има "сериозни различия" между БСП и ДПС по отношение на пенсионната политика.

Среща между ръководствата на двете партии, подкрепящи правителството е имало, въпреки думите на лидера на ДПС Лютви Местан в четвъртък, че очаква тепърва такава среща, разкри Татяна Буруджиева.

Нужно е да се възстанови справедливостта, няма как хората да повярват, че нещо се е променило в България, коментира народният представител. Според Буруджиева БСП няма проблем с предсрочни избори: „Ако не можем да поддържаме темп за това какво трябва да се направи за хората, трябва да отидем на такива”.

„Позицията на БСП е, че става въпрос за политики и когато се договорят тези политики с ДПС – онзи, който има куража да ги изпълнява, ще ги изпълнява”, прогнозира Татяна Буруджиева. „Не зададохме темпа по отношение на министрите. Те бяха глезените деца, но ние ги разглезихме, те не са виновни”, коментира тя.

Депутатът от Коалиция за България даде мнението си и по отношение на т.нар. казус „15/15”, който изведе млад социалист пред лидера на БСП на евровота. По думите й преференциалното гласуване е за хора, които са се информирали и правят информиран избор. „Убедена съм, че става въпрос за технологична грешка. Иначе „вътрешният шамар” можеше да бъде с избор на по-известна личност”, поясни Татяна Буруджиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5722 |30.05.2014 Отхвърлиха 4-ия вот, "Орешарски" оцеля! . 24| 5708 |26.05.2014 Местан: ЦС на ДПС ще вземе решение за кабинета "Орешарски" . 4| 5088 |17.05.2014 Кабинетът подпира туризма с 10 млн. лв. . 135| 6068 |01.04.2014 "Атака" сваля кабинета "Орешарски" при санкции срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads